BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Mar 26, 2012

dun waste ur time!!!

this is normal part when we have no idea wat to do.
u ask me..i ask u...
tatsit!!


i get bored enuff!!!!


i feel soooooo DIVA with shades on the eyes.





this is the hardest part to every people.
am i right???

my work....is my job!

i am so PROOOOO on this....
weeeheeee..
can u turn off all the equipment ??
plssss


and sumtimes i get boring with this job.


my eyes?? oh maiiii..
dah rabakkk!
silau yaaaa amat.



everyday i need to go back early..
i need to take my leave  also...

plssssssssssssssssssssssss....

oh Monday!!

hmm. hello Monday.

so monday sickness...every monday....monday monday monday..
ohmyyyyy...






so not in mood to work well...(penah ke keje ngn tulus ikhlas).
i am soo hell sleepy. i need my sleep NOW!
thank God tomorrow is so called my OFF-DAY.
yehuuuuu.....
want to go back home...home sweet home..
AU2...wait for me...
im so missing my Dina and Irfan.
apelah yg dorang tengah wat skng ek?? rindunye udhe kat korang ber2..
sabar usmi sabar....


c i n t a


Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.



adangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan karena perginya tanpa berpatah lagi.




Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya.

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi,” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”. Jawab titis air mata kedua tu,” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.”



Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.







karaoke

it been a long time tak nyanyi laa laa laa..
rindu nye nak pegang mic.
haishh..rindu nye nk feeling2 time karok.



rindunye nak jerit2 nyanyi lagu MENGAPA.
rindunye nak rebut2 mic ngn kawan2..
rindunye rindunyeeeee....

Mar 25, 2012

i luff uuuuu...

omaigadddd.......this is sweet picture ever.


Mar 21, 2012

Sebenarnya untuk menjadi seorang wanita pesona tidak perlu bagus

tetapi mestilah memiliki ciri-ciri orang yang baik. Apakah dia
ciri-ciri orang yang baik ? Marilah kita lihat.



i) Baik hatinya iaitu jauh daripada hasad dengki,sifat tamak dan suka membantu orang lain dengan ikhlas.
ii) Menyukai kebaikan dan membenci kejahatan
iii) Tidak mengumpat dan mencela orang lain kerana hatinya baik maka dia suka memaafkan
iv) Berfikiran positif dan berbaik sangka
v) Patuh dan taat kepada agama semampu dirinya







*****sebenarnye entry di atas ni i trima dr member i. si imran yg ngok. die suh i bace...sbb nye i kaco die wat keje and slalu menghuru-harakan keadaan especialy time die tgh kusyuk baca something. ngegegeee*****

rindu...

hello..
entry kali ni nak cakap pasal R I N D U.
bukan rindu pada si dia..bukan pada family bukan pada sesiapa..(rindu kat depa ni mmg slalu)
tapi pada kenangan lalu..
kenangan zaman kanak2 rebena.

i was born at HKL.
membesar sehingga umur seingat i 3 -4 years old..
then Abah was transfred to Melaka.
Jasin, Melaka suatu tempat yg bersejarah dlm hidup i.
nak taw sebab ape?
-i start tadika and skolah rendah kat Jasin melaka.
-time tadika (umur 6thn) i kene langgar ngn motor. org yg langgar tu siap patah balik dtg umah minta maap ngn mak n nenek. perhh kenangan tuh. xcident smp x sedar diri. sedar2 de kat umah dah. tragis2..(tapi luke sikit jek..tade parut pon)
-masuk skolah standard 1(one) i pecah record family...sbb tamo g skolah. seminggu gak la kakak i teman kat kelas. (abah ngn mak sibuk kat kantor)
-kat skolah tuh i tak pernah makan kat kantin. (geli geleman-poyo) beli kat koperasi jek. kadang2 bawak bekal.
-kat skolah ni jgk i de scandal...time tuh darjah 4. nama die dah x ingat. hahaha...
-kat umah plak, i de jiran yg paling i sayang. family die ngn family sgt rapat.
-tp skang kami dah lost-contact (since abah dah tade) :(


lepas tuh Abah kene transfered plak kat Perak. Bandar diRaja uuuuuu...
mana lagi kalo bukan KUALA KANGSAR.
-firstday smp KK, umah kami ade org duduk agi.
-so Abah booked hotel (rest-house) kalo x salah i seminggu jugak. (ini bermakna seminggu i x g skool.)
-masuk je umah baru, masyaAllah...bapak le besau umah nih.
-bilik ade 3 jek..tapi boleh duk 30 org.
-firstday g skool, masuk darjah 4R.
-time kelas, i dapat surat dpt member....dia tulis "KOME, NAK MAKAN KAT MANE?"
-nak taw i reply ape?? hahaha...sebenarnye i x reply pon sbb x paham die tanye ape. dang!!
-skolah kat sini pon best jugak. belakon, nyanyi2...blaa bla....
-sek menengah plak i msk skolah depan umah.ngagaga (slalu dtg lambat) SMKRPK.
-best skool ever...  :)
-byk kenangan..nak describe pon tatau nk tulis camne.

pejam celik pejam celik..i dah 28thn this year. haishh tua dah..hmm.
tunggu masa utk org masuk minang je..
pastu nak benti keje..nak jadi full-housewife.
nak jaga husband, bby...nak jadi ibu mithali...n isteri penyanyang..(tinggi cita2 nih)

i think..thats all for today.

dadaaaa...




hello Wednesday

just drop by to say HELLOOOOOO!!!
k..dadaaa.


:)

Mar 15, 2012

gudbye FB-ers...

FB-ing are cool izzinit?

u can express ur feeling by update the status and upload photos. comments, check-in, chat-ing blaa..blaa..
FB are not secure anymore. too many stalker stalk our FB. when all the posts being an issue, people are easily judged before they noe the truth.i was make a final decision. my FB acc was temparory deactive or maybe will be not active anymore.






gudbye FB-ers...

read it!

There is no difficulty that enough love will not conquer;
no disease that enough love will not heal;
no door that enough love will not open;
no gulf that enough love will not bridge;
no wall that enough love will not throw down;
no sin that enough love will not redeem...
It makes no difference how deeply seated may be the trouble;
how hopeless the outlook; how muddled the tangle; how great the mistake.
A sufficient realization of love will dissolve it all.
If only you could love enough you would be
the happiest and most powerful being in the world..
it is only with the heart that one can see rightly,

what is essential is invisible to the eye.

not in my mood

hello Thursday.
today is so called MOODY day. it been a week i can't get an enuff rest.i need a gud sleep.
i rase i kene insomnia...harrghhhh demmit!!!!
2 days slept in the car jz to accompanied some1. can u imagined that!B******!




oh btw, John Carter are awesome.
seriusly.

i went to OU with lovie watched this muvie.
lovie felt so excited and for the first time dia x tido dlm wayang.
yehuuu..
so worth it :)


that's all for today.
dadaaaaa...

Mar 14, 2012

hello everyone
hari ni i so RAJEN taw.
Rajen jawab call...and rajen update blog.
btw, i so tertarik ngn link di bawah nih.


balik umah ni nak try buat utk hze-mate la.
lalalaaaaa...

:)

moolat vs sepet

tade motif.
just nak upload 2 pictures
satu mata moolat..satu mata x moolat.






this is real me....
<3

Mar 13, 2012

lets do the survey---m u s i c

1. Are you Male or Female?
  = ofcorse la female.
2. How old are you?
  = ehemm ehemm turn to 28 end of this year :)
3. Would you rather a higher ratio of images to text or vice versa?
  = can i choose both bcos i dun an idea about that!
ohh i think my choose is VICE VERSA. ahaks :)
4. Who is/are you favorite artist?
  = Adele...currently
5. How much would you be willing to pay for a school magazine?
  = i dun buy any. just borrow from friends :)
6. What would you like to see in a Music Magazine?
  = yuna with her guitars or maybe my lovie with his guitar. can huhh??
7. Would you like competitions or game pages within a music magazine?
  = no
8. How often do you read Music Magazines ?
  = Rarely, 1-3 times a year
9. What Genre of music do you prefer?
 = Rock/indie
   = R&B
  =
Jazz
  = Dance
  = Country

Mar 12, 2012

SIAPAKAH SAYA ?

SIAPAKAH ANDA DI-RUMAH?
++ a sister..and also as a daughter :)

 

SIAPAKAH DIRI ANDA DISAMPING RAKAN?
++ pendengar setia
++ pemberi nasihat (kalo bernas la)
++ a room-mate and House-mate :)

BENDA YANG ANDA IDAMKAN TAPI MASIH BELUM TERCAPAI??
++ bekerluarga...dalam erti kata lain, BERKAHWIN :)

SIAPAKAH NAMA PASANGAN ANDA?
++ si sepet Lalan :)

 CERITAKAN 5 PERKARA YANG PALING ANDA SUKA TENTANG PASANGAN ANDA
++ pendengar kata
++ tak suka marah2 walaupon seharusnye die marah
++ perunding image saya
++ tak cerewet dlm bab makan memakan...
++ i love the way he is :)

BILAKAH TARIKH ANDA COUPLE?
++ 14-12-2002

 APAKAH KENANGAN ANDA DENGAN PASANGAN ANDA?
++ too many to describe :)

 LAGU TEMA CINTA ANDA?
++ A thousand Years.

 APAKAH PERUBAHAN YANG INGIN LIHAT DARI PASANGAN ANDA?
++ actually he changed a lot. so commited in work, and now die pandai amek hati i :) i luff u bby ucuukkk..





Mar 10, 2012

hello bloggers and readers.

wish u guys haf a great Saturday.
gigi masih terase sakit. auchh :(
by the way,time flies so fast.. from a bby girl to grown-up women. im so called myself as boyish past 10 years ago and who can imagined that i could changed it at this moment?i found my dream as cinderella and i love to be cinderella to everyone that i loves!

almost 2 years bekerja dengan ** untuk merealisasikan project2 yg terhebat di pasaran. HUHh..hebat kew?! at tis moment, im planning to buy a new clothes and shoes for kerja. no more casual after this. susahnye nak pakai formal. buka almari dah kene menung lame2 baju yg tergantung. bencinye.
i make a lot of changed. hmm sejak duk umah bujang nih, banyak bende yg i buat sendri which is jarang buat kat rumah. i can cook now even Nasi Goreng Ikan Masin. went to market beli barang dapur, and macam2 lagi taw buy yet masih byk yg i perlu dipelajari.
im pretty sure that Abah will proud of me :)
Abah is my hero and no one can replace him. i dun expect much hope from lovie to be like Abah just i do hope he can take care of me like how Abah do.




Mar 9, 2012

10 Rahsia Untuk Hidup Indah

1. CINTA Hiduplah dengan cinta. Mencintai hidup, mencintai sesama dan seluruh alam semesta akan membuat kita terasa lebih hangat dan indah luar biasa.
2. RESPECT
Memberi dan menerima, sudah menjadi hal yang semestinya kita lakukan dalam kehidupan. Salah satunya memberikan rasa hormat kita pada orang lain. Membuat orang senang itu menyenangkan, let’s get do it.
3. BERSYUKUR
Tak ada yang lebih indah daripada kata hidup. Berterima kasihlah bahwa Tuhan telah memberikan hidup pada kita. Mari jadikan hidup penuh syukur.
4. BAHAGIA
Kata orang, bahagia itu relatif, tapi punya tanda minimal, yakni senyum. Orang yang berbahagia selalu menunjukkan senyumnya yang paling manis. Bukankah senyum pada saudara adalah ibadah.
5. FORGIVENEES
Banyak orang stress gara-gara tak bisa memaafkan dirinya sendiri dan orang lain. Hidupnya penuh dengan kemarahan, yang akhirnya membuat ia tertekan. Padahal jadi seorang pemaaf lebih menyenangkan.
6. BERBAGI
Salah satu cara membuat hidup itu tidak sepi adalah dengan berbagi. Berbagi apa saja, curhat sama teman, berbagi kasih sayang dengan anak yatim atau yang lainnya.
7. KEJUJURAN
Hidup tanpa kejujuran seperti nelayan yang selalu menambal jala sebelum terjun ke laut. Jujur mampu membuat hidup kita lebih ringan, tak ada beban untuk menutupi kebohongan yang kita lakukan.
8. KETULUSAN
Jika kejujuran membuat hidup kita lebih ringan, ketulusan membuat hidup kita lebih mantap.
9. KEPEKAAN
Suatu keajaiban yang diberikan Tuhan pada kita adalah hati. Dengan hati, kita bisa merasakan sedih dan senang, bisa memilih kebenaran. Tinggal kita menjaga hati yang tetap peka
10. KEDAMAIAN
Kedamaian adalah anugerah yang sangat mahal

Park Yong Ha

hello uolls.
entry kali ni mengenai actor kacak dibawah ini.
masih ingatkah lagi anda semua pada cerita Winter Sonata.


Park Yong Ha, sangat kacak..sayangnya umur tak panjang.
ishh tamo cite sedih2..
meh tgk je gambor2 die k..

















Mar 8, 2012

dinner

Serius bosan bile sorg kat umah.
Naseb baek de encik medang..n naseb baek umah kami da dekat.
So kami g makan sesama kt A&W jek.
Sembang2...maen2 hp..hehehe





Waiting for mr.love
Katenye nk dtg amek kasut..nk men badminton konon.
huhh
--------------------------------------------------
masih menunggu kepulangan puaka2 tersayang yg masih bekerja.
Lambat nye kul 12am.
Aye dah rindu sgt kat dorg nih...



Published with Blogger-droid v2.0.4

Mar 7, 2012

stress ngn lovie...

ari stress ngn lovie saye.
smlm dah ingatkan die g keje bawak kete bukan motor.
now...bile kol x dapat...bile msg x reply...
last2 die reply text i and said die nek motor and kete de kat Sg.Buloh.
ishh kan dah susah i nak gune kete sok.
i habes keje dah la kul 12am.
kul bape nak g amek kete..kul bape lak nak balik umah?
utk menyedapkan ati i yg tgh geram gile nh..
lovie text me up and say " nnti u tunggu je kat umah k. sat g i sampai "
banyak leeee!!




assalammualaikum...




day 2 for 2nd week bekerja kat PFCC.
hmm..so far ok je. everythings was undercontrol.
the GAP?? perhhh heavenly...
my totall calls for this week are less than 5 calls and this is y i called it "HEAVENLY".
mmg heaven kan?!
kalo kat VADS dulu mmg x la nak dapat gap sebanyak nih.
 


but....




we hard to get a food here.
serius susah. nak g beli makan kat bawah mmg tak lah.
dah la mahal kat Kg.Pandan tuh
lambat lak tuh. huhhh...
so the agents de wat bisnes that we called as "nasi budget"
mmg busget. RM5.00 jek.kadang2 i bought kat Tengku, my friend ni jual nasi kerabu.
somtimes die akan bawak Nasi Hujan Panas.
air pon ade jual skali.air kotak, air macam2 la...nak wat air sendri pon boleh kalo rajen.
kacang2, kopok2 and candy are sold here.
pandai deme nih wat bisnes kan?!






sakit gigi

entry kali ni is about SAKIT GIGI.
siak tol...
sakit gigi merupakan sakit yg paling2 sakit dlm byk2 sakit.
seriusly!!!
garham bongsu x habes kuar lagi..plus gigi yg tampal dulu dah blubang balik.
i need to jumpe dentist.
esok i AL. nak g STW then im planning nk g clinic kat Jelatek tuh.
hopefully no need to wat appointment.
lagi lmbat nak tgg lame sakit la gigi beta.


The Meaning of Your Name :)

example:

U : You feel like you have to equal up to people's standards.

S : You are very broad-minded.

M : Success comes easily to you.

I  : You are always smiling and making others smile.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A : You can be very quiet when you have something on your mind.

B : You are always cautious when it comes to meeting new people.

C : You definitely have a partier side in you, don't be shy to show it.

D : You have trouble trusting people.

E : You are a very exciting person.

F : Everyone loves you.

G : You have excellent ways of viewing people.

H : You are not judgmental.

I  : You are always smiling and making others smile.

J : Jealously

K : You like to try new things.

L : Love is something you deeply believe in.

M : Success comes easily to you.

N : You like to work, but you always want a break.

O : You are very open-minded.

P : You are very friendly and understanding.

Q : You are a hypocrite.

R : You are a social butterfly.

S : You are very broad-minded.

T : You have an attitude, a big one.

U : You feel like you have to equal up to people's standards.

V: You have a very good physique and looks.

W : You like your privacy.

X : You never let people tell you what to do.

Y : You cause a lot of trouble.

Z : You're always fighting with someone




Let's try it...just for jokes

Mar 6, 2012

missing him badly

i miss my lovie so badly.
he bz with his work n meeting.
waa...waa...i need u now boifie...NOW..


DECEMBER=BEAUTY

This straight-up means you’re the most good-looking Loyal and generous. Patriotic.
Competitive in everything.
Active in games and interactions.
Impatient and hasty.
Ambitious.
Influential in organizations.
Fun to be with.
Easy to talk to, though hard to understand.
Thinks far with vision, yet complicated to know.
Easily influenced by kindness.
Polite and soft-spoken.
Having lots of ideas.
Sensitive.
Active mind.
Hesitating, tends to delay.
Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted.
Strong-willed and highly motivated.
Sharp thoughts.
Easily angered.
Attracts others and loves attention.
Deep feelings.
Beautiful physically and mentally.
Firm Standpoint.
Needs no motivation.
Shy towards opposite sex.
Easily consoled.
Systematic (left brain).
Loves to dream.
Strong clairvoyance.
Understanding.
Sickness usually in the ear and neck.
Good imagination.
Good physical.
Weak breathing.
Loves literature and the arts.
Loves travelling.
Dislike being at home.
Restless.
having many children.
Hardworking.
High spirited

UJIAN PERSONALITI

UJIAN PERSONALITI

ambil sedikit masa untuk jawap soalan ini sebab ia benar-benar melambangkan siapa anda sebenarnya2..
Ambil sehelai kertas dan cuba jawap soalan ini dengan spontan..analisis nye selepas ini


Situasi:

Anda berada di dalam hutan
(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu

(3) tindakan anda terhadap haiwan itu
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)


anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)


anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan.
pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?
(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?


anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.
(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)


atas meja ada pasu...
(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)


(9) Pasu itu diperbuat daripada apa?
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)]


Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh.
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)


anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti.
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)


(12) kotak itu diperbuat daripada?
(cupboard/ kertas / kayu / logam)


tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan)


Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam)


(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari)


(16)
TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?


Berikut adalah tafsiran:
(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda.
(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar
(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah



(4) kunci
1 - kamu punya satu teman baik dalam hidup anda
2-5 - anda mempunyai beberapa teman baik dalam hidup anda
6-10 - anda punya banyak teman baik


(5) rumah
berpagar : close-minded
tidak berpagar : open minded


(6) pintu
terbuka : senang berkongsi dan bercerita masalah atau diri kepada orang lain
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye


(7) Meja

Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya
Persegi - anda sedikit lebih cerewet tentang kawan-kawan dan hanya boleh geng dengan orang yang anda fikir sama frekuensi sahaja
Segitiga - kamu benar-benar sangat sangat pilih-pilih teman-teman dan tidak ada banyak kawan dalam hidup anda



(8) Pasu

Kosong - cita-cita dan keinginan hidup anda tidak terpenuhi
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah tercapai
penuh - hidup anda benar-benar terpenuhi dan baik untuk kamu!



(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
0 - tidak ada dorongan seksual sama sekali
1-4 - ghairah seks rendah
5 -8 ghairah seks sederhana
9 - ghairah seks tinggi
10 - ghairah seks sangat tinggi ...



(11) Saiz kotak:
kecil - ego rendah
menengah - ego sederhana
besar - ego tinggi


(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati ,kepribadian
logam - bangga diri



(13) Adapun material jambatan:
jambatan logam - punya ikatan yang sangat kuat dengan teman-teman anda
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda
rotan - anda tidak berada dalam hubungan baik dengan teman-teman


(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.
kelabu / coklat - pasangan anda sederhana di hati.
hitam - pasangan anda sepertinya tidak begitu baik di hati dan tampaknya menjadi pertanda buruk.


(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.
berlari-lari - pasangan anda adalah liar dan agak sukar dikawal


(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.

Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:

(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?



Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:

Tornado - masalah dalam hidup anda


peti - anda


Jambatan - kawan-kawan anda


Kuda - pasangan



(i) Jadi, jika anda memilih kotak, anda bergantung kepada diri sendiri setiap kali anda menghadapi masalah.
(ii) atau jika anda memilih jambatan, anda akan pergi ke kawan-kawan setiap kali anda menghadapi masalah.
(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.



Adakah ia benar-benar melambangkan diri anda? fikir-fikirkan...

help me...

this period pain is killing me.
i jz gain 3 kg n now i jz lost an appetite to eat.
my weight will lose as expected.
huhh..
susahnye nak berisi la camni.
now feel cam nak demam.
flu and soretroat was attack me.
omG..i dun feel like wanna work today.
can't talk...cant sit for whole day at the frozen office.
seriusly..my office is like a fridge.
so damn cool here.
everyone was sok sek sok sek...belif me.

:(



** i need my mom**

not feeling well

hello Tuesday..
today me feel so not well la..
period pain attack!

helppppp


Mar 3, 2012

3 Pesalah

Tiga lelaki, seorang ahli falsafah.. seorang pakar matematik dan seorang pelawak ditangkap
atas kesalahan mengendap itik buat projek…
Lalu hakim berkata..
"kamu boleh menanyakan satu soalan kepada ku.. kalau aku dapat menjawab.. kamu akan ditahan
di penjara.. tapi kalau aku tidak dapat menjawab… kamu akan dibebaskan..


Ahli Falsafah mula berkata..
"Saya mahukan Yang Arif membawa sebuah buku falsafah yang lengkap dari Socrates.. Jika Yang
Arif berjaya membawanya.. saya rela dihukum…".
Lalu Hakim mengarahkan pekerjanya pergi mencari buku yang diperkatakan.. lalu buku itu di
berikan kepada ahli falsafah untuk di sahkan…
"Ya benar sekali ini lah bukunya yang Arif…"
Lalu Ahli Falsafah dipenjarakan…



Kemudian giliran pakar matematik mengajukan pertanyaan…
"Cuba jawab 1253*254-45557+(5454*25451) dalam masa 5 saat..".
Sambil menekan kalkulator dengan pantas.. Hakim memberikan jawapannya.. dan ternyata tepat..
Lalu Pakar Matematik pun dipenjarakan..
Giliran terakhir pergi kepada pelawak..
"Berikan saya sebuah kerusi yang mempunyai 7 lubang ditempat duduknya!". kata si pelawak..
Apabila kerusi disediakan.. pelawak itu duduk dan tiba-tiba melepaskan kentut yang kuat..
Lalu dia berdiri dan bertanya kepada Hakim..
"Yang Ariff.. dari lubang mana kentut saya tadi keluar?"



Setelah membelek kerusi dan melihat lubang yang berada tepat dibawah punggung si pelawak tadi..
hakim berkata…
"Kentut mu keluar dari lobang yang ketiga dari sebelah kanan ini..".
"Salah!!!" Sebenarnya kentut saya dari lubang punggungku ini !!!".
Pelawak itu kemudian dibebaskan.

the day so call SATURDAY

Assalammualikum....
hello Saturday..hello everyone.
arini last day keje for this week.
nak tunggu balik keje ni leh berjanggut taw.
kenape lah harus keje di hujung minggu?? why oh whyyyyy??

after work jap lagi me and geng nak g cuti ke Melaka...
yehhuuuuu..
lame sudah x jejakkan kaki ke Negeri panglima Hang Tuah ni.
last time pegi sini past 7 years ago.
tu pon follow Arwah Abah jumpa ngn kawan2 die.
cepat la masa berlalu...cepat laaaa...





hmm...
actually nak share ngn korang cite2 lucu yg i layan kat lawak-jenaka
salah satu nye yang ni di bawah nih...
oklah..


sekian  :)

Mencari Kotak Hitam


Tiga orang perempuan dalam perjalanan menggunakan kapal terbang. Setengah jam setelah diudara, pilot mengumumkan adanya gangguan dan para penumpang diminta bersiap sedia kerana pesawat akan mendarat cemas.



Perempuan pertama segera memakai semua perhiasannya, mulai dari rantai, gelang dan cincin. Dengan pandangan tak mengerti kedua perempuan yang lainnya bertanya apa maksud dari tindakannya tersebut. "Dengan memakai semua perhiasan ini semua orang akan tahu aku seorang wanita kaya. Jadi mereka akan menolongku lebih dulu," jawabnya. Perempuan kedua segera membuka blaus dan branya.



Ketika yang lain bertanya, ia menjawab, "Ketika penyelamat datang, mereka akan melihat betapa seksinya dadaku dan aku akan ditolong lebih dulu." Perempuan ketiga yang kebetulan berkulit sangat hitam melepaskan celana luar dan dalamnya. Kemudian ia berkata, "Biasanya mereka akan mencari kotak hitam lebih dulu."

Mar 2, 2012

serius comel

hello everyone.
entry kali ni just nak share ngn korang satu blog nih.
the blogger so creative and so called AWESOME!

mmg serius chomel kalo baca entry2 die.
and my lovely part was here love-dua-jiwa



sile la baca...
so romantik taw.....