BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

May 11, 2011

peristiwa berdarah

hello korang...
lame tk update blog nih...
sibuk n tk bape sihat  sgt lately nih...


btw entry kali ni utk share ngn korang satu peristiwa berdarah yg terjadi kt family i.
actually bende ni terjadi pada awal pagi sekitar jam 1230am...
and kejadian ini berlaku di kg halaman i di Bentong, Pahang.
mangsa, nenek i punye sepupu...so kire nenek sepupu i lah...
umah nenek sepupu i nih ngn umah moyang i tidaklah jauh sangat..hanya beberapa langkah sahaja....
so kire area2 situ majority mmg ramai sepupu sepapat i lah...


back to the story...
kejadian berdarah yg i maksudkan adalah...satu pembunuh dimana nenek sepupu i ni n her husband was murder. Astagfirullahazim....i dpt called dr kak eje (mak cik i ) around 3am...time tuh kak eje ckp husband die, tok rashid yg meninggal sbb kene tikam...dan around 4am kak eje called skali lagi ckp nek madih pun mengalami keadaan yg sama. Innalillah...meremang bulu roma i time tuh...mak pula taleh nk tido duk pk pasal tuh....cam tk caye jek...!!


awal pagi selepas subuh mak cakap nk blik Bentong, nk g ziarah. i pon on jek...lagi pon keje ptg.
KL to Bentong 45minutes jek. so kalo sempat mmg akan blk tgh ari la..tp tgk gak pada keadaan...
sesampai je i kt umah nek madih, polis tk bagi masuk sbb da ade line kuning...and jenazah baru je bwk g hospitak utk post-moterm. 


end up, i mak n caer (adik i) g blk umah moyang kami (umah wancu). so makan2...rehat2..then at 1pm kami ke hospital utk tgg post-moterm. MasyaAllah......lame sungguh nk tgg selesai. dari jam 10am smp kul 6lebih kat kul 7pm baru selesai. Dr.plak sorang je dari kuantan...mmg lambat la siap kan..but alhamdulillah segalanya selesai sehingga jenazah smp di Surau Gementi utk di sembahyangkan..dan lepas isyak trus dikebumikan...
at last, i amek EL jek...!tk jadi g keje.


sepanjang hari tuh....i kesian tgk anak2 nek madih...sure dorang trauma ngn kejadian nih...Allah telah amek kedua-dua org tua mereka serentak..sungguh besar ujian Allah tuh...tp ape2pun i harap pembunuh tuh dapat di tangkap secepat mungkin.




***kata polis, motif pembunuhan : DENDAM. ni sebab wallet, duit atas meja, handbag, hp semua tk hilang...
malah pembunuh tuh cam taw2 jek kat mane bilik utama..and taw2 jek kat mane suiz utama utk matikan. yg paling sakit hati bile nek madih jerit utk melawan, org kg kuar umah utk siasat..dan tetibe senyap...si pembunuh tuh bley plak cakap " NGIGAU"..then trus melompat kuar n hilang. org kg nak kejar tp tak dpt sbb gelap sgt.
utk pengetahuan korang, cangkul yg konon jg bahan bukti tu sbnrnye bukan senjata yg digunakan... cangkul tuh tok majid punye (adik tok rashid). deme dah kalut nk msuk serang pembunuh tuh...bile polis smp...dah lupe nk bawak turun plak. adoii....


harap sama2 lah dapat doakan agar pembunuh Nek Madih n Tok Rashid ditangkap dan hukum ngn hukuman yg setimpal ngn ape yg die dah buat...baru padan ngn muke die..!!!!


so sebelum menutup laptop..i nk share gambar2 nih:



 '

3 gambar dibawah ni i snap sendri...ngeri tp bersungguh2 i snap taw...
time ni darah tuh dah nk kering.




Al-fatihah buat Arwah Nek Madih & Tok Rashid.
moga roh mereka berdua di cucuri rahmat.
Amin.

1 comments:

KiD said...

oooohh... kes ni ke? nauzubillah... macam2 sekarang nih.. huhuhu