BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Feb 15, 2011

ade hantu???

hello holla...
hows uolls doing???
well, skng ni me tgh cuti 6 hari straightssss..!
2 days off 2 days AL and other 2 days off....perghhhh...heavenly :D
hari2 cuti diganti dengan masa tido yg terkurang time keje rituh...hahaha..so i akan msk blk keje on wednesday nih..!aiyokk...ape password ID i ek??

ok ok..tamo cite pasal keje or cuti..ni i nak cite pasal MUSIN HANTU...
arituh i ade subscribe astro first semata-mata nak tgk cite "HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH"... dua hari straight layan cite tu tanpa rase bosan..
two weeks before layan KHURAFAT dgn ANIS kt WWM.
skng ni mmg time2 cerite hantu....wooo suke :D and at the same time PENAKUT!
i paling suke bile orang cite hantu...and macam2 cerite hantu i dengar dr my relative, friends.....
banyak juga hantu kat malaysia nih..

yesterday i went to Bilut, Pahang. attending mom's relative's wedding...hehe..i tak kenal pon sape yg kawen tuh, yg i tahu die sedare2 my mom & my dad ;p
we overnite at WanCU's hze which is located at Bentong...
kalo dari KL ke Bentong it takes 45minutes jek...dekat kan??
seronok balik rumah WanCu sbb rumah die rumah kampung...
and rumah WanCu ni pon agak la kerasnye....WanCu selalu cite yg if ade sape2 sedare kami yg meninggal, one day before tuh mesti rumah tu ade je yg tak kena.
And WanCu ade cerite kat i time my Nenda nazak, malam tuh ade orang main tolak2 kerusi kt dapur walhal wancu tinggal sorang jek kat umah tuh.
but, sepanjang hidup i, tak pernah plak i kene kacau kat rumah tuh.

TAPI...nak dijadikan cerite, malam i smp rumah tuh, lepas tgk cerite HANTU KAK LIMAH,  Pastu sambung cerite PUAKA TEBING BIRU....and semua dah nak tido, i mcm biase la tido ngn mak depan TV.
sambil2 tunggu nak tido, i msg2 la ngn en.kekaseh and tetibe i dengar macam ade binatang berlari2 dalam rumah tuh. mule2 i ingat tikus so i just ignore je la, but then i dengar banyak kali. Yang pelik, setiap kali i bangun nk tengok ape bende yg lari tuh, die senyap...hati mule berdebar2, jantung bagai nak luruh...makin i tutup telinge makin kuat plak bende tuh berlari2...ape lagi, i pasang la ayat Quran yg ade dlm cellphone i tuh and terus tutup telinge ngn bantal.
Esok pagi, i tanye kakak i die ade dengar ape2 tak, and she told me yg dengar ade bunyi mcm orang menghempas badan kat lantai. Lame jugak die dengar. katenye.
pastu i cerite la kat dorang yg i pun dengar macam2 bunyi, then WanCu cakap "ish korang ni..ade jek. Tu la tengok lagi cerite hantu!"
tapi mmg betul, rumah tuh kalo uolls dtg pon mmg uolls semua takot nk g toilet. kami pon kalo nk g toilet berteman (time malam je la) Dulu, rumah tuh, tiolet die kat luar..but skng dah ade kt dalam rumah but still kami semua takot...ishhh ishhh....


2 comments:

hajar afiqah saharani said...

hohoho...
pqah x pernah kene lg..tp ibu pun slalu cite...huhu

Mawar Merah said...

Ada la penunggu rumah tu.. Rumah lm mmg mcm tu. Kg lm MM dlu, atok nenek wt perjanjian dgn antu pocong suh jaga kg dr jenayah. Mmg kg MM xpnah ada umah yg kena pecah masuk sume. Tp, semua tu sbenarnye atas perlindungan Allah jua..