BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Feb 28, 2011

rindu yg terlalu...

hye olls...
i taleh tido lagi nih..bonda dah nyenyak dibuai mimpi...
sshhh..jgn bising2 nnti bonda bangun, then die akan marah i then die akan cakap...
"esok kamu bangun lambat baru tahu. kamu keje pagi....dr tgk facebook tuh baik mengaji ke solat tahjud ke kalo betoi taleh nak tido..."
itulah script bonda pada tiap2 malam :D





ok, 
i just nk luahkan perasaan rindu i yg terlalu lalu lalu mendalam ni kt uolls semua...
i rindu dgt kat arwah Abah n Nenda
:(
abah dah 2 tahun pergi tinggalkan i, and nenda pulak almost a year...
aishh rase mcm baru je smlm peluk mereka berdua :(
agak2 uolls dorang tahu tak yg i rindu dekat dorang sgt2???

since abah tinggalkan i utk selamanye2 i boleh kire bape kali i blk rumah kt Kuala Kangsar tuh...
taleh la nk stay lame2..terkenang semua nostalgia bersama abah n nenek...
especially kalau tgk kebun seberang jalan tuh...!!!






dah lama abah n nenda tak dtg jumpe i dlm mimpi....
dorang tak rindu kat i ke??
harap2 malam ni dorang datang jenguk i...

k la...nk tido dah...nk jumpe abah n nenda :D

gud nite uollss...haf a sweet dreamsssss...




Abah saya yang terhandsome & tersayang dunia & akhirat

Nenda saya yg tersayang and tercantek dunia & akhirat



i luf both of you so muchhhhhh 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

hari yg BUSY...

well well well...
i jz went back from keje.
super exhausted...
arini i msk keje kul 6.30am...
and super duper sleepy like hell...
and arini i kene sound dgn SAME TL yg sound i sbb tak pakai kasut...kali ni die sound i sbb i TIDO.
excuse me...RTFM lalu blakang i pon die tak cakap ape, and you baru je jadi TL dah blagak..
watever!!!!!!!


forget it..bukan tu yg i nak story utk entry kali nih tapi pasal keje i arini yg cam &&^%$@#)!!!!




perhhhh dalam sejarah i keje CSR ni tak penah i amek PRB utk wat report...
arini kalo uolls nk taw ari yg super duper bz...
call arini sgt high...start from 8.45am untill 4pm call in non-stop
habes satu called satu called lagi masuk...
and the best part, i jawab call sampai tercabut2 tudung i ok...
nak ke toilet nk makan sume tak sempat...
mase break dihabeskan dgn menyiapkan report2....
and time2 nk wat report la PC tu nak hang kan....arrgghhhhh kusut kusut kusut.....



harap2 esok ari yg ok..
jgn lah jadi cam tadi..
semua agents macam nk lempor je PC tu kuor tingkap....!!!


k la..see uollss in next entry..

do take a gud care bebehh..



da
da
da
da



:)

Feb 23, 2011

hari yg stresss...

hye uolls....
i just went back from kerja..fuken tired plus stress plus kenyang...**burping**

well, macam2 yg jadi arini...
smp2 je office tgk semua work statios dah full..
demmit...so where's my PC??
kebetullan i dapat PC sblah Yanie...she's already open all the system but me??baru je nk on PC.
1417, baru ON PC...but unfortunately the PC is wengggg....i keep restart and restart and restart but tak dapat2 jugak... so i panggil ntah sape i pon tatau,  tolong i utk ON the PC...
and the problem is still remain the same..
aiyooo...i dah lmbt nak LOGIN and MANUAL IN....
almost 2 hrs jugak la i tak jawab call....***tapi act seronok tak terhingga..kalo boleh bior le PC tu hang sampai kul 0000...i tak kesah ;p ***
RTFM (kire cam bos jugak la) dtg kt island i and said if sape2 dah ade PC boleh ke tak boleh ke nak manual in just sit at ur place....nnti i arrange kan u oalls...wah...mak suke nok...but at the same time i keep trying la godek2 PC....shut off plug die...restart byk kali and mcm2 lagi....
and suddenly, at 1556 PC i tetibe ok plak...

so i g jumpe RTFM (shift ptg) utk sain RMC. otw nk g jumpe die i dah tade mood nk g sain RMC tuh...sampai kat die lagi la tade mood..**tak suke RTFM tuh sbb die sgt kerek!!!**
tanpa melengah2kan masa, i pon tulis la ape yg patut kt form tuh.....and bg die semak,
and u guys know what....i dapat "HADIAH" dr die....
die cakap ...
" kenape lmbt sgt u manual in ni?? u msk keje kul bape??"
i pon jawab la...
" sye msk kul dua setengah ENCIK...PC saye problem tadi..taleh nk ON..nak Login pon taleh...and i keep trying to restart the PC byk kali, then tadi baru boleh"
die cakap lagi...
" KEPALE HOTAK la sampai 2 jam PC problem"
and i pon jawab la....
"dah mmg taleh..and saya dah bg nama pon kat RTFM Zaidi tadi...and he took all the agent's name yg ade problem PC jugak tadi..."
si RTFM ni still tak puas ati..and die suh i panggil En.Zaidi tuh..berani kerana benar takut kerana salah la kan...bongok tol RTFM tuh...die cam tatau lak yg PC2 kt floor 17 tuh mmg la semuanya BAGUSSSS...CEPATTT and COMPLETE....and tak CROWDED langsung....mongok!!!!!
so i g la panggil En RTFM yg sempoi tuh....and he settle everythings...
and settle je hal tu, mentor i suh logout sbb nk tkr 6th  floor...ALHAMDULILLAH..tayah tgk muke..nyampah!!!

so dah settle tukar floor sume, i start manual in kul 1630... ;D
tapi....start je i manual in, called masuk NON_STOP.....!!!demmit..nak wat ACW taleh la..i kene jage ACW...siottt.....!!!!!!


2 call before meeting i dapat lak satu customer ni...nama die MISS WONG.
he facing connection failure - DSL Blinking...
and she claimed that selalu sgt wat report and for this time she refuse to do t/shooting...
even nk reconfirm blk ngn die ape yg die dah buat pon die refuse..
so, utk amek ati die i pon cakap la....
"no problem miss wong, i will make one report to send a technician to you"
and taw die cakap ape kat i???
"what do u said by NO PROBLEM??this is my problem..i can't access to internet and u said no problem???i lost my client bcouse of this problem and u said NO PROBLEM???whatever it is, i want the technician tomorrow morning"
dengan sopan i pon jawab..
"im do apologize about that...and i will make a report now so the technician will take action for this case within 24 hours"
"24hours is not good enuff for me...i need the technician come early in the MORNING...!!herdik si Miss Wong ni kat i...
i pon no choice, tanak lebih2 malas nk dgr sgt bebel die so i pon remark la NOTE kat report dia...
i tulis....
ANGRY CUSTOMER, PLS COME TO RESOLVE THE PROBLEM ASAP. SHE NEED THE CONNECTION URGENTLY!!!!"
lantok le technician tu nak dtg pagi ke malam ke...janji i dah update...
yg best Miss Wong tu siap amek full name i and ID i skali...
whatever....!!!!!!!



aishh...ape la naseb, last 3days, kene carut ngn customer, MR.LAI...die cakap "WHAT THE F***"  esoknye dapat compliment plak by Mr.Ng die cakap "LEPAS NI IF I ADE MASALAH I NAK CARI YOU...SEKARANG TM PUNYA SERVICE BANYAK BAGUS...SEMUA VERY PATIENT. KEEP IT UP" siap leh nyembang ngn MR.NG ni...sempoi tak sempoi....

haishhhh..macam2 tul perangai manusia kat dunia nih...pening mak layan!!!!


k lah...mak nak tido...penat...!!!
bye...














Feb 15, 2011

ade hantu???

hello holla...
hows uolls doing???
well, skng ni me tgh cuti 6 hari straightssss..!
2 days off 2 days AL and other 2 days off....perghhhh...heavenly :D
hari2 cuti diganti dengan masa tido yg terkurang time keje rituh...hahaha..so i akan msk blk keje on wednesday nih..!aiyokk...ape password ID i ek??

ok ok..tamo cite pasal keje or cuti..ni i nak cite pasal MUSIN HANTU...
arituh i ade subscribe astro first semata-mata nak tgk cite "HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH"... dua hari straight layan cite tu tanpa rase bosan..
two weeks before layan KHURAFAT dgn ANIS kt WWM.
skng ni mmg time2 cerite hantu....wooo suke :D and at the same time PENAKUT!
i paling suke bile orang cite hantu...and macam2 cerite hantu i dengar dr my relative, friends.....
banyak juga hantu kat malaysia nih..

yesterday i went to Bilut, Pahang. attending mom's relative's wedding...hehe..i tak kenal pon sape yg kawen tuh, yg i tahu die sedare2 my mom & my dad ;p
we overnite at WanCU's hze which is located at Bentong...
kalo dari KL ke Bentong it takes 45minutes jek...dekat kan??
seronok balik rumah WanCu sbb rumah die rumah kampung...
and rumah WanCu ni pon agak la kerasnye....WanCu selalu cite yg if ade sape2 sedare kami yg meninggal, one day before tuh mesti rumah tu ade je yg tak kena.
And WanCu ade cerite kat i time my Nenda nazak, malam tuh ade orang main tolak2 kerusi kt dapur walhal wancu tinggal sorang jek kat umah tuh.
but, sepanjang hidup i, tak pernah plak i kene kacau kat rumah tuh.

TAPI...nak dijadikan cerite, malam i smp rumah tuh, lepas tgk cerite HANTU KAK LIMAH,  Pastu sambung cerite PUAKA TEBING BIRU....and semua dah nak tido, i mcm biase la tido ngn mak depan TV.
sambil2 tunggu nak tido, i msg2 la ngn en.kekaseh and tetibe i dengar macam ade binatang berlari2 dalam rumah tuh. mule2 i ingat tikus so i just ignore je la, but then i dengar banyak kali. Yang pelik, setiap kali i bangun nk tengok ape bende yg lari tuh, die senyap...hati mule berdebar2, jantung bagai nak luruh...makin i tutup telinge makin kuat plak bende tuh berlari2...ape lagi, i pasang la ayat Quran yg ade dlm cellphone i tuh and terus tutup telinge ngn bantal.
Esok pagi, i tanye kakak i die ade dengar ape2 tak, and she told me yg dengar ade bunyi mcm orang menghempas badan kat lantai. Lame jugak die dengar. katenye.
pastu i cerite la kat dorang yg i pun dengar macam2 bunyi, then WanCu cakap "ish korang ni..ade jek. Tu la tengok lagi cerite hantu!"
tapi mmg betul, rumah tuh kalo uolls dtg pon mmg uolls semua takot nk g toilet. kami pon kalo nk g toilet berteman (time malam je la) Dulu, rumah tuh, tiolet die kat luar..but skng dah ade kt dalam rumah but still kami semua takot...ishhh ishhh....