BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Nov 29, 2010

sg congkak part 2




lagi dan lagi gambar di upload...




moga terhibur



:)






aksi2 mengewdik sebelum smp ke Sg Congkak

yeahh smp dah 
:D

masa utk membakar ayam
yummy.....

sedap
:p

ohhhh
silau!!!!
opsssss

aksi melentangkan diri ke sg.
aksi ini dilakukan oleh Rezal si Gile..

Athirah
:)

Hida
:)

ipan ni kalo dpt pelam,
tayah bagi nasi pon tape...
hantu pelam
huhuuu

seksi perut izwan
;p

pelam kegilaan ramai

kicap pedas

 makan2
bakar2

 dah pucat muke berendam
grrrrrr

 Syazwan
:)

Anis
:)

 nak balik dah
siap2 kemas barang

 ntah..cam tade motif jek

 nak g salin baju
tapi smpat lagi bergambar
;p

 jejaka berkaca mata hitam





berjumpa lagi di episod yg akan datang



:D

sg congkak part 1

TMIS 189B

venue : SG CONGKAK
date : 26th Nov 2010
time : 10.00am - 15.30pm
theme : gaya bebas


bermandi-mandian
berbbq-bbquan
berendam-rendaman
bersuka-sukaan
bergile-gilean
bersama-samaan
berhappy-happyan

aksi spontan si gewdix yg pantang nmpk camera

 kami di brief oleh Maha

activiti membakar dilakukan

minah2 berendam sambil potong buah pelam
*boleh wat pantun la...

Anis, Mariam, Tirah & Syikin

no motif
i pon tatau ape yg i buat time nih
nampak cam nk bersilat, tp nampak cam dikir barat pon ade gak.

sue....n me....

4 jejaka
2 sudah berbini
sorang not available
sorang lagi tatau status..ngegeee

Rezal, Maha, Apis & Ipan

mereka tak mandi
sbb mereka tak bawak baju lebih

meyam, hida, sue and zana ( tak nampak kepala)

 3 sisters
Aini, Yana & Rina
ni pon tk mandi gak...

3 brothers
sorang dah kawen, sorang takot "mem" sorang lagi dah berpunye

Maha, Izwan & Ipan

best 1
 best 2
 best 3
 best 4
 best 5
 best 6
 best 7
best 8

**best 1-8**
we had so much fun
what a beautiful moment ever :)




.
.
.
.
.
.


im still waiting from Hida & Anis's camera
.
.
.
.
.
.

to be continue


.
.
.
.


- LUF -

Nov 25, 2010

what a day :(

assalammualikum...

hello korang, im so sad right now.
today is the sad day...
**im a cry baby and no one can take that title from me!**
actually, hari ni we all, TMIS batch 189B dpt result either we're selected to continue our journey for streamyx or we've to packing our stuff back. this is it!!!!
kawan2 i ckp " Usmi, u nak risau ape, OJA u 5 lepas, second sitting pon power, confirm u lepas punye."
Even i berada di paras yg selamat but i've still have that NERVOUS's feeling.. Damn it, im totally hate this feeling..


thank GOD, im selected. Alhamdulillah.

Time i pre-mock call i jz got 1 call pass...how to survive?? and at time i rase cam nak bungkus je, nak cari keje lain...down gile time tuh....but this one man told me " Usmi, jgn risau, ni baru mock call, OJA nnti u buat sehabes mungkin" so i proved it...and i did it! The man is our trainer since we're at Menara TM, En Sabirin and i use to called him with the name En.Sab. but.............habes je i jawab 2nd sitting Aini told me that En Sab dah tak jadi trainer kami lagi. Shocked!!! he was transfered to other department. Aini told that kami akan dipecahkan kepada 2 group which is one group will join kelas A (trainer : en ikhwan) and 2 group will join kelas C (trainer : en Sazali). and the best is, i dapat kelas en Ikhwan. oh man,i can't accepted that!!!!! im seriously not in good mood to work now. i really can't. 

when En Sazali said that En Sab bukan sengaja nak tinggalkan kami, it bring me to tears..not only me but semua kawan2 i. We missing him so much and he's the best trainer. We'll never ever forget him. We hope, En Sab akan sentiase berjaya and terus berjaya. Amin!~

i really missing my friends now. i wish we can still together now. i really wish and i believe in miracle. 

oh God, please gimme find the way and please give us strength to face all this. we wont let this burden bring us down, so do En Sab...!please help us...!!

 (en Sab : green Baju Melayu)

TMIS batch 189B

our memories in Menara TM.

Nov 22, 2010

miss me??

hallo halloo...salam 2.00pagi semua..
i taleh tido, so i akan menghabeskan masa dgn mengUpdate blog yg dah lame terbiar begitu sahaje..
kesian...

actually quit bz lately nih..bukan ape, 
pre-mock call week and OJA season...
haha...udah seperti didalam kuliah...alhamdulillah semua berjalan dgn lancar..cuma...resultnye tak bape nak lancar sgt...aduhhh...time mock call rituh sgt teruk...dari 5 calls, i jz pass 1 call...paling kecewa yg memfatalkan nye disebabkan oleh masalah2 kecil seperti tidak melakukan VERIFICATION..last friday, i jz done my OJA...alhamdulillah, from 7 calls i got 5 calls and 2 fatal...and again it still same mistake...and also i given a wrong info to the customer...bahahaaa...shamed on me..!yuck...!!
actually, QA seperti mahu lepaskan saya terus ke Floor tetapi beliau agak sangsi dan curiga dgn keCONFIDENan saya yg masih lemah..."saya boleh lepaskan awak hit floor, tp sekiranya awak melakukan kesalahan yg sama seperti tadi, agak2 awak yg akan kena marah AWAK atau QA?" 
saya faham wahai saudara QA..tape la saya merelakan diri utk menduduki second sitting....
waaa tak sukeee!!!




~let bygones be bygones~




dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan 
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA buat semua sanak saudara dan rakan taulan. Maaf kerana terlambat...heheee...
tidak lupa juga selamat berjuang kepada rakan2 TMIS yg masih belum menempuh OJA..moga korang semua berjaya :)
dan terakhir, kepada En.Kekaseh yg kini semakin kurus, semoga cepat gemuk dan kerja elok2..miss u so much..!!



sekian sahaja, 
Assalamualaikum



:)







Nov 7, 2010

ade bakat kew??

hello Sunday..
hello blogger..
hw's the weekend everybody??


me?
Friday rituh i attended my kezen engagement kt setapak,kl.
kul 8am i dah kene ade kt sane...
even tak cukup tido n penat cos baru blk keje malam tuh but i gagahkan jua.
ye la...kezen rapat..actually i kene siapkan die tat meant i kene make up kan die..
ohhhooo make-up kan??
ade bakat kew?agak gugup jgk la tgn ni nak menconteng muke kezen i tuh...
rase cam i lak yg nak bertunang...haha (tade kene mengene)





btw, ni la hasilnye...
korang nak comment ke complaint ke suke ati la...
ade i kesah??hehehe