BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Jun 8, 2010

all about KAWEN!

argghh...
tensi tensi..
helppppppppppp!!!!!!!

cakap pasal kawen, sume org sure excited..termasuk i.
kat opis hari2 i cakap pasal kawen...
rase tak saba lak nak kawen
nak pakai baju cantek...
nak jalan berkepit depan org ramai...
nak jadi perhatian ramai...
nak tangkap2 gambar...
nak macam-macam lah....


tapi......................................
yang sedihnye tatau la bile nak tamatkan zaman SOLO tapi masih berpunya nih ;p

dah READY kew??

ready?? dari segi ape?




1: mental dan fizikal???

 rasenye mental ok lagi..
fizikal????? PERFECT cume en.kekaseh cakap "can u pls build ur body up..plssss" 
die benci tgk badan i yg "GEMOK SANGAT2" nih...siap called i time lunch cakap "u, lunch sat lagi tayah makan2 banyak2 k...dua tiga suap cukup la"
amboi amboi en.kekaseh...main kasar nampak?? dushhh!!!!!

2: independence

kalo dah ade suami sure boleh berdikari..maybe one of the reason family i cam caye tak caye kat sbb i tak pernah duk umah sewa, tak pernah duk asrama (paling lama seminggu), tak pernah jauh dari family.....
boleh ke?? mesti boleh punye..kalo suami dah ade di sisi, duk hutan belantara pon tape... 
:)


3: money

this is the best part.. faktor utama kalo kite nak kawen? dah cukup ke duit tuh? impian perkahwinan agak gilang gemilang....macam nak kawen ngn Donald Trump. 7 hari 7 malam buat kenduri...reception wat kat 15 buah negara yg indah....kek kawen 88 tingkat....baju sanding sampai 150 persalinan...
cett....hatttuii...

for me, nak kawen tayah la over2 sgt..simple but MERIAH.  duit mmg penting tapi i tak demand..terpulang la pada en.kekaseh setakat mana yg dia mampu. setakat dapat cover balik PTPTN i pon dah cukup... 





ape2 pon i berserah pada yg maha ESA. ada jodoh utk kawen cepat, kawen la...
doa dan harapan hanya padaMU.





di bawah ni adalah antara mereka2 yg CANTEK ketika menjadi RAJA SEHARI. 
cantek taw... i wish i pon akan nampak cantek macam  diaorang ni nanti..
amin~~~





**sorri to all these peeps sbb i curi gambar ni..tak pe kan??**




ni Izza
bff i time skool lagi.
dah kawen ko kan....cantek lak tuh.
moga berbahagia selamanya :)



this is Si jelita Nadia Bayu.
i paling suke gambar2 die time kawen.
canteeekk sangattt....
kalau dah cantek, pakai ape pon cantek kan??
kan Nadia kan kan??


ni pon Bff i time skool kat RPK dulu.
Hidayah Azam namanya.
si ayu ni mmg cantek...
dari skolah smpai dah kawen ni ttp maintain cantek..
sbb tu ramai budak sukekan Dayah, but Ariff is the lucky man.
she's urs. jaga Dayah baik2 k :)



and the last one....
Puan Ika.
( nama penuh i tatau )
i kenal die time weblaunch si cantik Rina Salleh.
tapi die tak kenal i.ngegeee ;p
ika ni baru je kawen taw..berseri2 lagi si pengantin nih.
tgk nih..







sebenarnye banyak lagi gamba kawen kawan2 skool, kawan2 FB, kawan2 Blog
dan kawan2 serata dunia yg cantek2 i nak taruk dalam entry i kali nih..
tapi apekah daya...ni je yg mampu..
sbbnye bahu nih dah bongkok sgt dan kepala i ni hamper teleng...
lama sgt mengadap mr.lappy nih.

harap korang berpuas hati k
babai
muaahhh
:)

0 comments: