BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

May 24, 2010

al-fatihah

sabtu / 22-05-2010

7.10am : nenda dah bangun. Doc pakar dtg tgk nenda.. nampak sihat.

8.15am : nurse siap2 nak mandikan nenda. tp pagi ni i tak dapat nak mandikan skali sbb i nak blk umah ganti baju. Adik dah tunggu dlm kete. i cakap kat nurse  "sat g i dtg blk ye!"

10.00am : sampai wad16. time bagi nenda makan. pelik...hari ni nenda tak leh nak telan makanan even bubur tuh dah sgt2 hancur. dah macam air. i try bgi air masak, pon nenda like susah nak telan air tuh. i cakap kt nurse.."nenek ni macam susah nak telan makanan...and nafas die macam orang penat. kenape ye?" pastu nurse2 tuh try bagi nenda satu ubat utk memudahkan nenda telan. tapi still the same. -give up-

2.30pm :  i panggil nurse cakap nenda macam mengeluh2 n nafas die kuat. they check the BP and oksigen nenda...tetibe dorang kelam kabut bagi nenda oksigen sbb dah berkurangan. i text my mom ckp nenda makin lemah. 

3.00pm : mommy dtg dgn my sis and bro in law...tgk keadaan nenda yg makin teruk..we called semua adik-beradik and sedare-mare yg terdekat dahulu. bacaan yasin diadakan secara tertutup.

6.30pm : doc dtg utk perikse nenda. she said nenda harus transfer ke wad atas semula utk pemeriksaan. jantung, nadi & pernafasan nenda lemah. makin lemah.

8.00pm : nenda di transferkan ke wad23. keadaam masih sama. cuma agak kurang sedikit.

sepatutnya, malam ni i jaga nenda bersama auntie tapi disebabkan keadaan wad yang agak sesak n sempit hanya auntie je yang jaga nenda. i cakap kat auntie kalau ade ape2 terus call i.

10.00pm : i sampai rumah. 


ahad : 23-05-2010

4.35am : dapat called dari HKL mengatakan nenda tenat.

4.50am : auntie called mengatakan nenda dah takde :'(

7.50am : jenazah nenda selamat tiba di rumah wan di Greenwood.

10.30am : jenazah tiba di masjid utk dimandikan dan dikapankan.

1.45pm : jenazah di sembahyangkan. dan terus ke tanah perkuburan Sri Gombak.

3.15pm : jenazah nenda selamat dikebumikan. 

* kak long dan kak ngah i serta sepupu n makcik2 memandikan jenazah serta urusan kapan.i tak dapat nak membantu kerana airmata ini tak putus2 keluar dan mengalir ke pipi. seperti tidak percaya dgn apa yg jadi.
hanya dapat memerhatikan dari tepi sahaja. 

nenda pergi dgn wajah yg tenang, wajah sperti org yg sedang tido. muke nenda bersih. sejuk mata memandang..
i harap nenda aman dan tenang disana.
nenda dah terlalu lama rindu padan arwah Abah & Atok.
kini Abah, Atok & Nenda sudah bersatu....

syida rindukan kalian di sini.
:(







3 comments:

Legasi Piston Pecah said...

takziah ye sis kerana pemergian nenda tersayang

Usmi Syahida said...

thnx dik.

DR MOHAMAD SHAZWAN said...

takziah.. sesungguhnya apa yang datang dari Allah, akan kembali kepadaNya juga.. semoga nenda ditempat dikalangan orang-orang yang beriman dan mendapat kenikmatan di sana nanti. insyaallah.. dont be sad but, lepaskanlah nenda dan teruskan perjuangan dan doa agar nanti.. sis akan ketemu semula nenda di alam yang lagi satu.. dunia yang tiada hadnya.. insyallah... amin.. sesame kita berusaha menjadi yang terbaik dan mendapat kebahagiaan dunia dan pastinya akhirat juga... berdoalah untuk kesejahteraan nenda tanpa putus... amin.. wasalam