BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

May 24, 2010

al-fatihah

sabtu / 22-05-2010

7.10am : nenda dah bangun. Doc pakar dtg tgk nenda.. nampak sihat.

8.15am : nurse siap2 nak mandikan nenda. tp pagi ni i tak dapat nak mandikan skali sbb i nak blk umah ganti baju. Adik dah tunggu dlm kete. i cakap kat nurse  "sat g i dtg blk ye!"

10.00am : sampai wad16. time bagi nenda makan. pelik...hari ni nenda tak leh nak telan makanan even bubur tuh dah sgt2 hancur. dah macam air. i try bgi air masak, pon nenda like susah nak telan air tuh. i cakap kt nurse.."nenek ni macam susah nak telan makanan...and nafas die macam orang penat. kenape ye?" pastu nurse2 tuh try bagi nenda satu ubat utk memudahkan nenda telan. tapi still the same. -give up-

2.30pm :  i panggil nurse cakap nenda macam mengeluh2 n nafas die kuat. they check the BP and oksigen nenda...tetibe dorang kelam kabut bagi nenda oksigen sbb dah berkurangan. i text my mom ckp nenda makin lemah. 

3.00pm : mommy dtg dgn my sis and bro in law...tgk keadaan nenda yg makin teruk..we called semua adik-beradik and sedare-mare yg terdekat dahulu. bacaan yasin diadakan secara tertutup.

6.30pm : doc dtg utk perikse nenda. she said nenda harus transfer ke wad atas semula utk pemeriksaan. jantung, nadi & pernafasan nenda lemah. makin lemah.

8.00pm : nenda di transferkan ke wad23. keadaam masih sama. cuma agak kurang sedikit.

sepatutnya, malam ni i jaga nenda bersama auntie tapi disebabkan keadaan wad yang agak sesak n sempit hanya auntie je yang jaga nenda. i cakap kat auntie kalau ade ape2 terus call i.

10.00pm : i sampai rumah. 


ahad : 23-05-2010

4.35am : dapat called dari HKL mengatakan nenda tenat.

4.50am : auntie called mengatakan nenda dah takde :'(

7.50am : jenazah nenda selamat tiba di rumah wan di Greenwood.

10.30am : jenazah tiba di masjid utk dimandikan dan dikapankan.

1.45pm : jenazah di sembahyangkan. dan terus ke tanah perkuburan Sri Gombak.

3.15pm : jenazah nenda selamat dikebumikan. 

* kak long dan kak ngah i serta sepupu n makcik2 memandikan jenazah serta urusan kapan.i tak dapat nak membantu kerana airmata ini tak putus2 keluar dan mengalir ke pipi. seperti tidak percaya dgn apa yg jadi.
hanya dapat memerhatikan dari tepi sahaja. 

nenda pergi dgn wajah yg tenang, wajah sperti org yg sedang tido. muke nenda bersih. sejuk mata memandang..
i harap nenda aman dan tenang disana.
nenda dah terlalu lama rindu padan arwah Abah & Atok.
kini Abah, Atok & Nenda sudah bersatu....

syida rindukan kalian di sini.
:(







May 21, 2010

this is what i feel....

come from my true heart..
im writing this and my tear are the witness.




I have been messed up a life, people have not treated me well even when I was a child.
i have no body since Abah wasn't in this world anymore.My sibling is ridiculously not close, especially with me. They don't care to hear anything I have to say especially my brother. I don't feel like I love him and I don't feel like he really love me.
And like with everyone else I know they say they love me but they show no care for me. I could say my BP are low and they wouldn't even say anything about it to me. I never have had anyone to give me advice, nor to comfort me when I cry. In fact my family called me a crybaby all the time. 
When I was sick I prefer to go to see a doc by my own.

honestly, im not a very good girl at all. i make mistake a lot. i hurt Abah's feeling, so do mak's.
i admit my fault and i promise i wanna change my life. im trying and keep trying. but people never see the changed i made. i always cry in the middle of the night, thinking bout my future, my life and myself. 
every single minutes i keep hope that this is only a dream and hopefully when im awake everything is back to normal.
but sadly.......this is real thing happened...!!!






i miss Abah so much.
and i really need him.... 
i miss my friends...
and i need them so much...
i miss en.kekaseh and i really need him right now.





i only can pray to Allah to gimme a strength to face this life alone. 

suke hati ko la labu.....

hari ni i still dapat comment dari mamat tuh.
malas nk cakap sape..rase'y semua dah taw..

dah kene marah...maki ke...ape ke...
masuk telinge kanan kuar telinge kiri..
opsss..maybe sbb die tak leh dgr i marah sbb tuh die still comment2 i lagi...
kesian kesian kesian..
ade juga manusia yg jenis TEBAL hatinye...
org dah cakap " U'RE NOT ALLOWED" pon still dgn tidak tahu malunye menyinggah ke sini.
ohh...lupe..
blog si gadis yang TAK BERBUDI BAHASA ni cantek sgt kot di mata die??
whatever..
lantak ko la labu..
nak singgah ke..nak comment ke...nak ape ke...
suke ko la..
yg bayar bil tenet tu ko..bukan aku...!
yg pasti mmg aku takkan approved la sume2 yg ko post tuh.
rase mcm sesak kalo aku approved.
so..tape lah...
suke ko la nak wat pe pon kan....


oh btw, suke aku la  aku nak silent ke...nak active mode ke...ape ke...
ko susah???
thnx for concern.




sekian.

h u s h

* _ *





* mode : silent *






May 18, 2010

last warning!!!

kepada saudara Nurul Azwan...
ini adalah amaran terakhir buat anda...

aku ni dah tak larat nk cakap ngn ko dah..
mmg aku tak suke ko komen2 aku...
bukan lagi aku suke..
menyampah dan pelbagai perasaan yg timbul tiap kali ko komen semua entry2 aku...

igtkan lepas ko sound aku kate aku tak kan jumpe jodoh smp umo aku 30 tu adelah yg terakhir ko nk komen..
rupe2nye masih tak henti2..
mmg jenis tak paham bahase kan ko ni...

aku nikan perempuan yg tak berbudi dan berbahase...
sebelum aku jadi lebih tak berbudi dan berbahasa nak marah ko...
lebih baik ko jgn nak menyebuk dlm blog 
SI SHINTA ITU USMI lagi...!!!!






May 17, 2010

malam ke34....

malam ni adalah malam ke34 i di GH. hmm...as i said..this place is just like my second home.
and i sgt2 dah biase dengan keadaan di sni..
tp malam ni lain sikit...
bukan pasal nenda tpi makcik depan katil nenda...
kesian...die tgh nazak...tenat...anak2 die dtg malam2 teman kan die..
and sorang tu handsome....tpi laki orang...
since nenda di transferkan ke wad-16 ni..tade satu malam pon yg i tgk makcik nih tido dgn nyenyak..
and tak pernah sekali pon i tgk die baring macam pesakit lain...
die hanya boleh duduk dan membongkok kan badan kebawah jek..
kesian kan...
oh lupe makcik ni ade macam2 sakit..n yg paling teruk paru2 berair..
sedang asyik i tgk makcik ni di uruskan oleh misi2 dan anaknye..tetibe i tgk airmata nenda berguguran..
i tanye " nenek nanges kew?" die hanye menggelengkan kepale sambil mata nenda tepat pada makcik tuh.
i rase nenda ade rase sedikit takot or tersentuh disitu...
puas i korek korek dari nenda tapi die ttp tamo cakap...tapelah..'no pushing'

sebelum nak tido ni...
i doakan spaya makcik depan ni kembali sihat...
ape2 pon kite berserah kepadaNya yang mencipta..
Kun Fa Ya Kun....
sekiranya Dia ingin mengambil semula..kite harus redha...


sebelum itu..utk tontonan anda...
hehhe...

nah



tgk nih...




ok..tata

nak tido dah...





oh sebelum tu...


khas utk org yg membaca dan memebelek2 blog i ni..

flying kiss dari i






kecuali...
seorang itu yang selalu mengomen2 i..
u're totally not invited.
thank you.

happy teacher's day


Happy Teacher's Day to all my teacher's...
SKRPM, SMKRPK, UNITAR (pj)

 L O V E you all a lots..
thnx for everythings 

:)

May 16, 2010

tenangkan diri....

lately nih rase malas nak update blog..
walhal banyak je bende yg nak di sharekan bersama..
a lot of things happened..
tapi malas nk perbesarkan...

SILENT is BETTER....

a month sudah nenda di GH...and me feel like GH is my 2nd hze.
everyone here macam dah kenal i..**mmg pon..asal g hospimart sure beli cloud9 ;p**
and i pon rase cam dah leh jadi doctor. doctor??wowwww hebat..huhuh
ok tamo cite panjang2...
nenda skng ni ok....jz smlm de demam sket...
and kene masuk darah sbb darah rendah. Doc cakap maybe darah die kuar skali time die 'bo'
sbb tu n**** die kaler coklet ke hitam2man....
so tadi mom said that usus nenda ade luke sket...but today nampak byk perubahan yg membanggakan...
nenda makan nasi habis...susu pon habis....makan ubat lagi nenda suke :)
hopefully nenda can be discharge as soon as possible..
sgt tak larat nak ulang alik dr hosp ke opis every single day...
**tapi berat bertambah..and naik 2 kg**



stop about nenda...
now bout me plak...and si dia ;p

mule2 tadi macam nak merajuk sbb dapat taw si kekaseh hari ni off.
kecik ati nih...sob sob..
tp sbnrnye malam tadi die dah bgtaw...ngantok punye pasal lupe terlupe plak i..
so tak jadi nak merajuk...
si kekaseh dalam perancangan nak tukar umah...
nak dekat sket dari tmpat keje..
dah larat nak duk d'sara tu katenye...
hmmm tu la...rituh suh duk satu umah ngn hafiz tamo...kan dah nyusahkan badan sndri..
si kekaseh ni perangai agak pelik sket....
i pon tatau nak explain camne...biarlah i ngn empunye diri je yg taw..hahaha
asalkan die pandai jaga diri n jaga i sudah..
ohh lupe...si kekaseh baru nk amek life insurance...apa daa....
so i cakap kat die " jgn lupe letak nama i as ur WARIS nnti taw.." huhuu...
kejam tpi itu harus...lalalalaa...
;D

owhh...rindu yg teramat sgt pada si kekaseh..
dah sebulan jugak tak jumpe..
waduh waduhh..
esok si kekaseh cuti tapi i lak keje...mmg tak jumpe la..
tunggu la sampai nenda dah kuar sepital nnti..
tak pon tunggulah smapai waktu itu tiba :)
hahahaha ;p

oklah....
stop about that..!!boring cite pasal die.. ;p
now...
i nak story pasal semalam di bilik i...
last night i tido kat umah..and my mom ganti tempat i jaga nenda..
rase mcm dah berabad tak blk umah tuh...
time nak tido tetibe i teringat kat arwah Abah. rindunyee.....
kalau abah ade skng ni sure abah selalu dtg tgk nenda...and sure nenda cepat sembuh.
airmata berguguran...
sebak mengenangkan arwah abah...Abah beruntung sbb Allah ambil abah di tempat yg sangat2 elok dan mulia. abah sure tenang skng nih...
tak sabar rase hati ni nak g ziarah pusara abah lagi.....
even tak leh nak masuk tapi kat luar tu pon dah memadai..
sgt puas hati...


abah, syida rindu sangat ngn abah. syida doakan supaya abah tenang dan aman diSana ye. kalau abah dengar doa2 syida..abah dtg jumpe syida dlm mimpi yek.. sekejap pon jadilah. 



oklah,..nak stop kat sini...
air mata ni tak dapat nak  ditahankan lagi..nurse2 dah perasan i nanges..
 moga bertemu kembali..


babai
:)

May 12, 2010

Selamat Hari NURSE :)

hello....
just nak wish SELAMAT HARI JURURAWAT to all nurse2 misi2 kat Malaysia mahupun luar negara. Luar planet pon boleh jugak. actually i tatau pon hari ni hari 'nurse' tp lepas bace news paper tadi baru taw ;p

ape2 pon
a million thnx to all staff nurse...sisters...trainee2 yg jaga nenda sepanjang nenda ada kat GH nih.
mmg patut ada hari peringatan nih...menghargai jasa2 baik nurse2 kite...
hmmmm...since i kat GH ni ( a month) i pon dah rase macam i ni dah macam nurse jugak..
hehehe.. actually sangat seronok taw jadi nurse nih. dapat berbakti pada masyaraka.
tu kire nilai murni jugak la....

oklah..
once again....di sini saya USMI SYAHIDA BINTI RUSFAN dengan ini ingin mengucapkan SELAMAT HARI JURURAWAT buat semua jururawat di GH.
:)

May 11, 2010

tag from adik ONEE ;p

SIAPAKAH ANDA DI-RUMAH?
++ a sister..daughter and also a granddaughter :)

SIAPAKAH DIRI ANDA DISAMPING RAKAN?
++ listener
++ motivater (tak motivate langsung)

LIMA (5) BENDA YANG ANDA IDAMKAN TAPI MASIH BELUM TERCAPAI??
++ ada business sendri- jadi bos
++ ade pekerja sendri
++ family yg sangat happy
++ kawen ngn dia :p
++ kikis duit dia bile da kawen nnti ;D

SIAPAKAH NAMA PASANGAN ANDA?
++ biarlah rahsia ;p

CERITAKAN 5 PERKARA YANG PALING ANDA SUKA TENTANG PASANGAN ANDA
++ pembersih
++ tak pernah marah i taw...
++ tak ngongkong (betoi ke eje nih)
++ tak kesah kalo nak makan kat mane2...
++ paling saya suke bile die tak pujuk saya merajuk..ni perangai yg sangat best..;p


BILAKAH TARIKH ANDA COUPLE?

++ byk tarikh..yg confirm kene tanye die ;p

APAKAH KENANGAN ANDA DENGAN PASANGAN ANDA?
++ bannnnyyyaaaaakkkkkk.......

LAGU TEMA CINTA ANDA?
++ tade lagu..romantik tak ;p

APAKAH PERUBAHAN YANG INGIN LIHAT DARI PASANGAN ANDA?
++ tolong jgn lebihkan kawan dari saya ye..saya sangat jeles.

SILA JAWAB TAG:
++ rina
++ ynaa
++ uyun
++ diryana
++ mimie

the end (:

May 10, 2010

www.rinasalleh.com

yesterday i was attended my friend's web launch. Rina Salleh .
first of all..a million thanks to Rina for the invitation and congratulation for her success :)
hehehe ;p

im too excited a few days before nk g launch nih...
mane tak nye...nak jumpe ramai orang/wanita cantek...cam i! ;p
but honestly, they're all gorgeous.

tamo membebel byk2..just nak bagi korang tgk photo2 pada hari itu. semalam la kan ;p

nah tengok nih....

enjoy urself :)


antara mereka2 yg hadir
ramaikan??
all of them are damn pretty taw.
:)

* nampak tak budak hujung baju hitam putih tuh?? ntah ape la yg diborakkan nye..org bergambar die pot pet pot pet..;p

Tuan punye event/website
RINA SALLEH
(www.rinasalleh.com)
u guys leh tgk macam2 jenis hijab and semua yg berkaitan ngn muslimah ade dalam wesite nih.

sticky rice
i tak dapat makan pon :(
btw, these people are the one who has a big responsible dlm menjayakan web launch nih.
beruntung Rina :)

 tetamu jemputan
Leezan Alee & Ika Radiusite
cantek kan mereka :)

if u guys nak beli tudung yg cantek2
boleh tgk2 kt FB mereka bertiga ini...
kalo tade dorang nye FB leh tgk kat i yek..
search je name2 mereka :)

me, lisa & kak eija
(Usmi Syahida Rusfan, Lisa Sa'adun & Misz Xora)

Ynaa. PA si Rina
:)


dan terakhir......

si poyo USMI
make up nak tebal 42inci...
hahaha..
;P


 

May 7, 2010

weekend begin....

happy weekend to all...

hopefully this weekend will be the best weekend i ever had...
schedule are full...
and im totally can't wait for the activities.
yeahhh...

tomorrow i meet up cik Adlah..oh..kangan bangat sama kamu dong...!
hopefully bee dapat join kami jua :)
but sebelum tuh kene peluk cium nenda dulu kat GH tuh..ngeee~

sunday :
this is the thing which is make me totally cant sleep well ;p
wanna meet up RAMAI kenalan...
im attending RinaSalleh's web launch...
eee..tak sabar nak jumpe dorang sume :)


enjoy urself k....haf fun :)