BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Apr 4, 2010

on 30th of March...........

hai semua....hari ni barulah i ade smgt utk storykan ape yg dah jadi kat i few days ago..

      so this's the story...

On 3oth of March 2010, im taken 1/2 day sbb nenda tak berape nak ok lately nih.im so damn stress....so i dun have any feel to work. bile i kt office hati i tak tenteram...when i kat umah plak i sgt2 tertekan...i dun haf a enuff rest for myself.
at first, i tot nk g gombak beli jagung rebus tuk nenda,
bcos of fikiran ni tak stabil i dah terlajak ke D'sara..
alang2 ke sane i pon igt cam nak g isi minyak then bleh la trus wat u turn kat OU. Lepas je tol penchala link, i exit to D'sara....
setiba je kat selekoh tuh i lost my control...
i rase macam dah nak terbabas ke lane kiri.. i try to balas balik but im to panic
 and i can't remember either i tekan break or minyak time tuh...sbb i rase mcm kete tuh taleh stop..
then i trus tarik handbreak...but it's not work it...
i saw divider and i tatau nak buat ape...time tu yg i pk MATI...
but thanks God, im ok....lepas je kete tu BANG divider i cepat2 nak kuar dari kete tuh..
ye la..kete dah berasap...airbag pon dah terkuar..
sakit gak bibir i nih....tapi tak pikir dah sume tuh...yg i taw, i nak kuar....
bile i rase kete tuh mcm dah teruk i truk buka sitbelt dan trus kuar tanpa kasut dikaki...

naseb time tuh ade dua brother berhenti blakang kete i and tolong i...
terima kasih yg tak terhingga buat mereka berdua..Tuhan je yang boleh balas jasa baik mereka.
brother tuh tanye i..
" awak ok? ade luke?"
i cakap "  im ok...tapi i takot abang i marah sbb ni kete die....hp i hilang...boleh tolong called hp i?"
then brother to try to comfort me...and they said " it's ok....awak relax, jgn panic..."
lepas tu i trus msg abang i...
dalam hati i hanye Tuhan saje taw betape takot nye i nak bercakap ngn abang i...
brother dorang tu temankan i kat tempat kejadian sampailah kawan abang i datang nak tarik kete ke Sri Rampai. baik tak mereka?? 
ape2 pon i bersyukur sbb tak de injured ape2..cume lutut bengkak skit and badan i sakit2 gak la...itu pon after beberape hari dah jadi....

nak taw, sebelum i msok highway duke, i dah terpikir if i accident biarlah dekat2 dgn umah sbb senang family or kawan2 nak dtg tolong...tpi Tuhan tu maha Mendengar...tak smpai 10 minit i dah accident. mulut caboii sungguh..!

kejadian ni buat i sgt trauma nak drive lagi...even bile ade akt selekoh i jadi takot...malam2 i jadi suram sebab asyik terbayang2..nak tido pon takot sampai nages2...but alhamdulillah i makin ok..
cume buat masa ni i tanak drive lagi...
i need a time for all this...maybe one day. InsyaAllah....

doakan ye kawan2 supaye i get back my strengh yek :) amin~~




no plate pon dah tercabut.....

time ni masih hujan lagi..i pon basah kuyup...

first time i tgk airbag 
and first time jugak airbag ni mencederakan i jugak..hehe


oleh itu kawan, memandulah dgn berhati2 dan janganlah kite memandu ketika kita di dalam keadaan yg tidak stabil dimana ianya boleh mengundang kecelakaan.....

9 comments:

Mistar said...

sib baik idung ko xpenyek kna hentakan airbag tu yer hehehe

Legasi Piston Pecah said...

malang tak berbau kan...?
seram betul dengar cerita nih..jangan memain bila cakap pasal accident-accident neh..betul-betul terjadi tapi nasib baik sis tak apa-apa kan...

jangan fobia bawak kete...jangan stress bila bawak kete ek.fokus itu penting...

Usmi Syahida said...

jay : naseb hidung aku terletak lagi...huuhu...

piston : tu la...orang kate jgn pikir bukan2 time hujan.aduhh bende nak jadi...skng ni tgh fobia la dik oi...

z u r a i n e e said...

dasat gak eh..nsb xde pape..
hebat laa k.usmi..

hehehehe (:

Usmi Syahida said...

zue : boleh la join kl drift pas ni..huhu

bK said...

alhamdulillah, ure still ok =)

kerete rosak takper, boleh betulkan.Nyawa penting, kerana tak boleh diganti.

anyways, hope u recover soon, jgn fobia bwk keter lelama sangat, takut nanti lupe cmne nak bawak keter :p

Usmi Syahida said...

bK : thanks...
:)
skang ni maseh taleh nak bawak kete..takot la...
insyaAllah....one day!
jom g umrah..doa kat sane :)

bK said...

Umrah ? Hehehe... biler next trip nak gi ?

Usmi Syahida said...

this coming december
:)

jom...!