BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Feb 26, 2010

nothing to story!

hello bloggers..
lame gile tak jenguk blog nih...
what a long time....yekew? seminggu tu kire lama jugak le...

i miss to merepek2 dekat blog i ni tapi...
i haf no idea nak tulis ape..!
walhal.....
bnyk je cite...maybe tade mood kot..!


btw, i just went back from my bro's solemnization.
best gile....sangat2 best...
yg paling excited bile all the guys pakai jubah warne putih...
and when tok kadi masuk je masjid,
nak taw ape tok kadi tu cakap??
" ni tahfiz dari mane?"
ape lagi kami2 yg dengar ni gelak terbahak2 la...nak pecah perut..
ish ish....sabar2..dlm masjid, kene control...hehe
** will upload all the pics nnti**


ok...
dah tak larat nak menaip...
will continue later :)

bye bye

(^_^)

Feb 21, 2010

it's awesome.....................im so loike it..!


what a great weekend...having so much fun :)

best kalo dapat buli die mcm ni lagi...............



btw, he said : the time will come...
ok2..i will wait....!

Feb 17, 2010

11 Petanda Dia adalah Jodoh Anda

1. Gunakan seluruh pancaindera
Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Tuhan yang maha esa. Tetapi bagaimana kita hendak mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Tuhan mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi, spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan? Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.


2. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.


3. Senang bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.


4. Terima kita seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.


5. Sentiasa jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.


6. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.


7. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?


8. Memahami diri kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, 'lidah sendiri lagikan tergigit, inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.


9. Tampilkan kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya. Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.


10. Kata hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindak balas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.


11. Mimpi
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Tuhan memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat mimpi petunjuk. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara. Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya. 



Fikirkanlah. 
Adakah dia jodoh kita ?

* rayyan *

Muhammad Rayyan Khairil Azizi
11 months


 
kissing me :*


sobbing me :(

happy me :D

smiling me :)

back to work :(

boring.....

tkde mood nak kerja...



nak cuti lagi


last night i went out ngn ayin, hafiz n dia...
makan di uptown..but before that we are planning to 
Chawan at Bangsar.
sampai2 kedai tutup...hahahaa....

lapar...sgt lapar...

order pls......


i makan beef steak BLAK PEPPER SAUCE.
with Tea 'o' ice
believe it or not, i makan pedas....
try once for nak menunjuk dpn mereka...
but
sadly, i tak habes.....tak berjaya juga...


blk...
muntah....sebu...pening.....
arghhh......




18/02/2010
woke up at 7.45am

sleepy...
moody...

pls...i nak cuti lagi.....!~

Feb 16, 2010

bakal ibu misali..... :)

 

  

 


Feb 14, 2010

- c i n t a -





 



Rusfan's







♥ RPKians




 



♥  family of STW













 

14th Feb 2010



yes...today is VALENTINE'S DAY. the sweet day for people who celebrating it.



but....
im not celebrating this fuken valentine's day



the date



oh..it's already 7 years & 2 months.


what a long time....


full with happiness...sadness....








Feb 13, 2010

gedebukkkkk....

what happened?


just got a big "GIFT"



too excited when back to RUMAH.


favvy bathroom was upstair....and i can't handle it!




run run run run...


and suddently.........





GEDEBUUUUKKKKK........!!

auccchhhhhhhhhhh SAKIT...



waawaaaa... crying....
:'0


and said to mommy:
" syida jatuh tangga. tengok....!!"


and she said : 
" ape keje la awak nih..orang turun bukan lompat "





urut-urut...
picit-picit...


nyesal...!!
* hanya sementara *



how can it be??
dun't asked me bcos i dun haf the answ. 
mode : sakit / sad / no mood


Feb 12, 2010

jauh perjalanan...sakit badan2..

hello bloggers... 
and happy saturday to everybody :)
i just arrived rumah pagi tadi kul 5am..perjalanan yg agak tenang dari KL to KK sbb i tido sepanjang perjalanan...tapi bagaikan menunggang kura2..sgt lambat nak sampai. sampai2 trus terlentang depan TV. 

at 12.30pm i g wedding nani dekat istana. alone. tapi sampai je sane jumpe ngn ramai kawan...
serooonnookkk...
ade yg dah kawen..dah ade anak...yg tengah pregnant pon ade :)
dayah, ning, ekin, lydia, biah, huda, amoi,,,,,,

pastu kiteorg g wedding holida plak. sonokk dapat snap gambar bykk bykkkkk...
* will upload later *

esok, my ex class mate pon ade nk bertunang..nak pegi nak pegi...
bukan selalu dpt jumpe camni :)


harap2 bile time i nnti dorang sume boleh datang. amin.

Percy Jackson and the Lightning Thief


Last night i went out dgn si dia lagi...tetibe angin baik dia datang and ajak i g movie. ni sure ade sumthing nih. tak pernah2 jadi camni..*curious* whatever la...so, after i fiished my work i trus fetched him up and we went to KLCC. dah lame tak menjejakkan kaki ke KLCC. and cam lame gak dah tak tgk movie. last movie was 2012 if im not mistaken. kesian kesian kesian..haha cam poyo jek...!

sampai je KLCC trus g tgk tiket.Alamak...cam tk best cite2 kt sini...disebabkan dia kate nk tgk wayang juga so kami tgk je cite 
"PERCY JACKSON and the LIGHTNING THIEF"


 movie apekah ini? cam boleh tido jek kt dalam tu nnti..takpe...tegha tengok dulu...bile cite ni start je mmg best rupenye...bagi i la..kalo orang lain i tatau la kan....hehee
paling suke sbb si PERCY tu sgt la handsome + comel yg tak terkata....
aduhaii tergoda daku pada lirikkan matanyaaa ;p

gedik?? poyo?
korang tak caye ke die handsome?
tengok nih.....


handsome tak?? kannn...!~
i dah ckp tadi kan..~

hehe ;p

rase cam nak g tgk lagi la....
oh Logan Lerman
wait for me
;)

Feb 11, 2010

yeehhhh

nak balik Kuala Kangsar..jumpe mak.
takmo merajuk2 lagi..
tak comel.. :p




mode : excited

Feb 10, 2010

mari berkaraoke...............




Orang Cina punye cerita.....!

chinese new year jz around the corner..n i knoe that all people who celebrating this festival sgt2 excited and ade juga yang memerlukan wang utk memeriahkan lagi perayaan dorang nih.

tapi boleh tak jangan kusutkan otak i yg tengah kusut nih??

things happened when i just got a called from Jessica ( bukana nama sebenar ). She is my uncle's previous tenant dekat Saujana Sentral. Actually i tatau die yg called..sebab no yg appear kat phone i tuh "private number" so i thougt it was Baby. then i answered. lemah lutut i dengar suare die ok..!! aduhai..ko ke yang called i?
my uncles was warn me last few days and he said " Kalau jessica call, u just ignore. even she text u up u dont ever reply or forward to me bcos im so tired with her." aduhai...i tak paham ngn probs dorang nih...
all bcos of rental...deposit..bla..bla... And this Jessica was so upset bcos my uncle tak answ called die, tak reply msg die...utk melepaskan geram..she called me! baguss......!!
bermulalah pertengkaran antara i ngn Jessica....i didn't meant to raise my voice to her tapi i penat la... i dun even know what's going on so dun tell me anything. i dunt want to get involve dgn sumer nih...  maki punye maki punye maki punye marah at the end of our conversation i said " like this la Jessica, i will call my uncle and will ask him either he gonna pay u back or not. Or, i ask him to return ur call back." the she said " ok syida, pls..thanks"

ingat lepas kes jessica yg memerlukan duit deposit of water bill tuh dah la selesai..timbul lagi satu masalah.. juga dari orang cine yg nak raye tak lama lagi nih. The best part is he called me "BODOH". what the  "F".. oh man.. u r too much..sape yg bodoh sebenarnye nih.? lu la apek...! dah la chq lambat dapat, pastu duit nak cepat jek...lepang nak??

takpe..sabar usmi sabar...
tarik nafasssss lepassss...tarikkk lepasssss.....

mala petaka yg seterusnya...naik je office after went back from the bank, tetibe kaki i sakit yg teramat sgt...nak jalan pon sakit. so i minta kak jue urutkan kaki i. kesian kesian kesian....so poor u usmi... sob sob....

cine2 ni sumpah i kew? aduhai...maybe sebab i marah and maki dorang kot.. chhhoooooiiiii....!!!


ape2 pon jgn sesekali marah tak tentu pasal sebab korang akan CASH balik nnti. Learn from lesson.

berKARAOKE lagi....

last night was a great night ever...nak tau nape? i g nyanyi2 wa cakap lu...hahha
with whom? mesti lah dengan adik tersayang with bopren nyew...

we went to dinner dekat Melawati...nasi ayam...wwooo best Nasi ayam in town after Chiken Rice Shop. (for me la) ngagaa :p So, lepas makan we plan to do sumthing. and juga nak menghiburkan Hafiz yang sedang terguris oleh keretanya yang tergores..haha....sabar ye Hafiz!

karaoke was not in the plan actually, konon2 nak main bowling but ramai pule di WWM tuh... everytime pergi je mesti waiting list tuh penuh. hampeh tol...murah sgt kew sampai malam pon ade org wat tournament? tapi sebenarnye *alhamdulillah* ngegee..
So....karaoke la...actually karok pon full gak..kene gak waiting list tuh tapi disebabkan terlalu ghairah utk melalak we booked a big room. RM38/ per hour per room....ok what..not bad..! tapi bilik die tak lah besar mane....janji NYANYI....

bagai prang gile...masuk2 trus menerpa mic. first song was my song... 
"salam untuk kekasih" by Nadia. 
jerit la jerit kuat2 usmi oi..hehehee.....and the best song plak  
"Cari Jodoh" by Wali Band.
Lagu yang pada mulanya si Hafiz sangat tak suke dan akhirnye die yg mengedik lebih...
amboi amboi...!
probably, everytime i g karok sure i akan nyanyi lagu wajib iaitu  
"mengapa" by Nicky Astria 
tapi malam semalam cam takde mood nak jerit lagu tuh sorang2...
my partner wasn't there! sape? ADIK la..
Hazira Wahid...hehe rindu nak karok ngn budak STW. takpe lah....tunggu je!


hhmmmmm..soronok nye dapat nyanyi and bestnye kalo hari2 dapat nyanyi *even suare cam hampeh* WHO CARES! 

lalalaaaaaa.............................

:)


mood : ngantok tak cukup tido...
bestnye ayin keje ptg..kul 5pm lak tuh!

Feb 8, 2010

dear MAK,

dear mak, 

sorry for what was happened yesterday. i never meant to hurt you and not even meant to raise my voice to you. i am to stress.. i can't keep this anymore. i am so damn tired and i can't do it all alone. 
with the msg u have send to me past week ago i thought u r really meant it but at the end u disappointed me.
i know how feel before, with the LAYANAN yang teruk from HER and with what was SHE did to you but, u keep remembered me and said, take this as a life experience and be a good to everybody. just ignore what people gonna talk about you or else..bcos u will get it back in return.
i keep the word.

it's ok la mak, i never put a blame on you bcos u r my mother. Let forget the all things happened. i will try to handle it as good as i can.
God willing.

i love you mak...really love you.
pls call me or text me up.

:(

jom lunch...

sedap.....



nasi putih
+
ikan keli (sambal)
+
daging masak kicap
+
sayur (tatau nama sayur) makan je taw.
air kosong
=
saving yang tak berape nak save sangat.



Johnny's punye pasal...

alkisah tersebutlah kisah, si Shinta semalam kuar ngedate.
first plan nak g tgk muvie, tp di sebabkan kelewatan si dia terpaksalah tukar plan lain.
akibat terlalu skit hati dgn perbuatan si dia, i konon2 nak merajuk lame2 tpi hehe dia pandai lak amek hati nih. 
dia ckp " jom jom g makan. u nak makan ape? "
dengan hanye memandang tepat ke arah mata dia yg sepet itu 
dia dapat membaca jua..gaggaa
" ok2lah..jom jom g johnny's. kat mane? OU?"
-tak kesah- ;p


first time nak makan johnny's kat OU.
tatau kat celah mane si Johnny's tuh. takpe2..gunelah DIRECTORY yang disediakan. (i mmg failed kalo g OU.)
sudah jumpe...ianya berada gi G215 & G216.
cari punye cari akhirnya tidak jua ketemu. old wing ke new wing??
aduhaii..sangat frust!!


lihatlah keadaan kaki i sebelum dan selepas.
ini disebabkan berjalan semata2 kerana johnny's. :(
kerana kasihankan si shinta yg gedik ini, dia akhirnya mengalah.
"jom la..kite g makan johhny's kat JJ rumah u tuh."
suke i....ngegeeee ;)

dia ni kalo tak berpeluh ketika makan mmg tak sah. 
mmg suke menghabiskan tisu.
takpe la..janji dpt makan johnny's.


sekian :)

Feb 7, 2010

akhirnya...

semakin bosan ngn layout2 yang sebelum ini..dan semakin jahil dalam dunia IT, akhirnya Si Shinta memutuskan utk amek je layout kat "New Templates"

senang bukan?

mungkin akan berubah pabila bertemu dengan layout2 yang baru dan terkini.

sekian :)

si shinta yang tak ok...!

hello bloggie, today is Sunday. should be a good good day to every body but not for me. apsal semua buat i sakit hati hari nih? baik family sendri mahupon kawan..sedare ataupon yg teristimewa. shit! 
"be patient, be strong" im tired of that both words. PENAT...faham!! sampai bile nak mengalah? sampai MATI? come on la...dunt be sellfish...im trying to be good to people but this what i get back in return? oh damn it...this is totally unfair!

yes, im so not in my mood today and im so not me! all the bad words came out from my mouth. Oh God, pls forgive me..i really need Your help and help me to find the way.
*Astaghfirullahalazim....*

sabar usmi sabar.....ye..ye...saye sedang bersabar. ** sambil mengurut2 dada yg tak sakit nih** kalau boleh hati ni i nak urut skali..nak g treatment hati boleh?? aduhai.
probs by probs datang kat i...kenapelah sampai jadi camni? is this a TEST for me?

********
ok2, takmo moody lame2 nnti tak comel..kalo dah tak comel takde sape nak ;p
i masih menunggu msg dari si dia. mane nih? nak kuar ke tak nak? lama tol nak menyiapkan diri. sure tido lagi tuh. tak cukup2 ngn tido la die nih *paku sepah paku sepih...* ;p
no plan...maybe g tengok muvie je kot. kalo tak pon g makan. haha..da taw nak makan katne. and sure die akan tarik muke.kehkehhh padan muke...inilah balasan utk orang yang lambat macam si dia.

Feb 5, 2010

korang......

today got no story to share la...urrm..


happy weekend to korang sume k :)




si Shinta itu Usmi sayang korang sangat2...
muaahhhhh :*

Feb 4, 2010

pendrive yg disangka hilang sudah ketemu :)


yeahh
h..
im so happy..so damn happy..
=D

i jz found my pendrive yg hilang ntah bile...ngaga ;p
so bile i cucuk
je pemandupen ini byk folder dlm tuh.
mostly gambar2 lame i la...ngegeeee





antaranye :

1. yang ini time raye 2008 at Hulu Langat. Tok Mud's hze. Konon manis la berbaju kurung sambil shawl yg di letakkan di atas kepale tuh! haha.. comel ape even looked like org tak reti posing. sangat keras macam batu! bahaaa.. but i loikeee :)

merah menyala mak nok...hahaha

2. Yang ni plak dekat KL Sentral with Farah & Eija but sadly eija wasn't in the pic. hehe... this's one of my favvy pic sbb nye ade muke farah yg menyelit kat tepi i ;s rindunye kat farah...lame tak dengar coretan hati nurani die tu!




3. this is not my wedding ceremony. tapi i wish i dapat reception yg camni..mmg i suke purple tp i tak nak theme i tuh nnti kaler nih. i igt nak kaler gold or putih. baru lah elegant...chehhh..hatttuuii!!!
im almost 26 this year, tp masih tatau bile nak end my status BUJANG. so sad :(
ehh..melalut lak, nak ite pasal gambar ni actually..
ni time my cousin kawen kat Subang. after the reception, i mengedik la atas pelamin tuh. haha
tp cam best jea kan kawen tuh!?


siapakah dia ek??

Feb 3, 2010

salam untuk kekasih

Di Sebalik Kalbu
Yang Semakin Layu
Terbenam Rasa Rindu
Terkunci Suara Hati
Tiada Siapa Tahu
Dimanakah Kasih
Tak Seperti Dulu
Kata Kau Sayangkan Ku
Benarkah Itu
Walau Kehadiranku
Hanyalah Sementara
Bukan Salahmu Sayang
Kira Kau Jatuh Cinta
Akan ku Pergi Jauh Takkan Kembali
Salam Maaf Permisi
ku Undur Diri
Kini ku Bersara
Dengan Langkah Baru
Menyisi Luka Ini
Kekasih
Sekeras Aku
Terhiris Kerna Kamu
ku Tinggalkan Cinta
Kisah Yang Berlalu
Kisah Kenangan Kita
Hanya Kau Tahu
Walau Kehadiranmu
Bagaikan Menghiasi
Bukan Caraku Sayang
Harap Engkau Mengerti
Pemergianku ini Tak ku Relai
Salam Maaf Permisi
ku Undur Diri
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* semakin meletop letop lagu ni kan....

ade sikit rase kesal di hati...



hello korang,
im gud as usual :)






tp smlm mcm tersentap sket ngn seorang kawan. i bergurau...saje nak menghiburkan didlm FB.nak jumpe susah skali..
niat ikhlas nk bg die senyum...if kite ade masalah salah ke kite share ngn kawan?
kalau tak nak gtaw sape pon at least jgn la sampai 'moody' camtu skali.
mane ade manusia yg takde masalah...
ummm....
takpelah, kalo sampai tahap nak bergurau pon tak boleh nak buat camne kan.




i will zip my mouth.







i tak berdendam ngn sape2..


cume terkilan sikit jek.








:(

Feb 2, 2010

macam2 nak citer....




morning bloggers,
pagi ni rase cam malas nak g keje tp rajen nak memake-up.. ;p
semalam bli eye liner baru. Body shop, bud badly tak sesuai lak..mate jadi gatai2 ;(
aduhai..semua bgr2 body shop mmg tak sesuai ngn kulit i nih.
ya Allah, apakah salah diriku ini?
*lamak, touching la pulek ;p
tapi semua kenal sgt ngn i nih, mcm mane tak leh pakai pon, i ttp nak pakai.
biar sakit janji cantek :)


even smlm tido lambat, tp hari ni i ttp bgn awal :) *dengan bangganya*
so, bile dah bgn awal mcm2 la yg i akan buat termasuklah mencuba pelbagai baju...
konon2 hari nih nak nampak seperti wanita bekerjaya ttp akibat malas nak iron baju i memilih utk ber t-shirt puprle hijau & slack hitam jek :)
me love



semalam cuti sbb hari wilayah..so sgt bosan dirumah. rakan2 seperjuangan bz ngn hal masing2, si dia pon kje.. dina?? ayoyooo..malas nak layan die. pening. tp smlm i jd great teacher utk die :) penat belajar si dina minta rehat. nak makan roti sbb lapar.... baru 5minit blaja dh lapar + penat...

ishh dina dina ;s

tengok la ragam die nih..

"udhe, biar Dina buat sendri. Dina dah pandai."

lepas sapu butter kat roti, lihat la dimane die meletakkan pisau itu??amoi2 dina, senang keje yek..! takpe la janji Dina nak makan. Bukan senang nak tgk die makan.

lepas penat melayan si Dina, si Shinta masih bosan dgn hari yg di panggil CUTI. so akhirnye die menjadi tak betol dengan membuang masa dan tenaga.

i mengedit gambar2 di bawah ini...konon model la..dan maaf saya tidak bertudung!

waaaawaaahhh :p






Feb 1, 2010

- whatever -

people do change but this young lady never gonna change. i admit yg b4 this we all ade salah faham and till now i tatau ape sebab nye. it was pass ok..so, i tought bende dah lepas tu, biar la lepas but tak faham lak i ngn dia nih, bile add up die kat FB at first die approved, then trus removed from friend's list? kalo betol la die still bermusuh dgn i lain kali tak payah la nak approved2 dulu..trus je la reject i dari friends request tuh. nampak sgt dia ni still nak tgk2 page i tuh kan...!??
dah la...masing2 dah besar kot....kalo betul la i ade salah, gtaw i ape yg wat sampai mcm tu skali tindakkan u tuh? sebab LELAKI?? adoii... tak paham tak paham...
dah kawen pon maseh nak berdendam pasal yg lepas2..
whatever la perempuan... i tak mati pon kalo tak kawan ngn u...
i cuma nak baik balik jek...but if u choose that way...i ikut jea :)
i just hope u can be more matured la....dah 25thn kot. dah jadi isteri orang pon.
btw, wish u happy ever after.
sayonara