BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Apr 7, 2009

I'M READY :D

Pagi semalam mak called remind utk aku g renew pasport.
aku pon kelam kabut la bgn kan..
tgk2 jam rupenye2 baru je kul 6.30am...
aku pon g solat subuh pastu sambung tido balik.
Dalam kul 8.00am bgn balik siap2 nak g Imigresen.
Dah separuh jalan,kire2 dah dekat trafic light STW,
hp ngn pasport lame tgl umah lak..dah biase dah tgl2 brg nih..heehee
so, kene la patah balik.
dlm kul 9.00 sampai le kat Imigersen Sri Rampai.
Masuk2 trus g kaunter utk ambil nombor.
hehe comel gak mamat kat sini. Boleh tahan la...uhuuhhuu :p
so, aku pon ckp kat mamat sorang ni dgn muke yg comel n kontrol ayu,
"saya nak renew pasport"
"ade bawak pasport lame?" die tanye aku.
so aku jawab " ade. tak kan x bawak pula. "
so die balas balik ....
" mane lah tahukan. kalau macam tuh, awak kena isi form baru. berapa nak?"
aku pon balas membalas la..." bape byk form yg kene?"
" berape pasport yg nak renew? " die tanye aku lagi..
aku balas lagi " saya sorang je."
"oh macam tuh, satu form je la.. seringgit ye dik pastu trus g kaunter 1 utk amek nombor giliran ye."
die membalas kata2 terakhir aku. Dlm hati aku, ko igt ko besar sgt ke yg ko pggl aku adik.??
hehee ;p
lepas tuh, aku trus kaunter 1.
dan no aku "1056"
tunggu punye tunggu punye tunggu.. akhirnye jam 10-45am siap juga pasport aku.
heheee...yeehooo..!! dan inilah hasilnye......




Usmi Syahida Binti Rusfan

2009-2014

(gemuk gile pipi aku time nih)




Address: Aras 1, Wisma Rampai, Jalan 34/26, Taman Sri Rampai, Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia Postcode (Poskod): 53300 Kuala Lumpur
Tel: +603 4142 3449 Fax: +603 4142 3578
Website:
http://www.imi.gov.my/
Area: Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

0 comments: