BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

L I V E with no EXCUSES and L O V E with no REGRETS.

Dad's lil girl

My Photo
Kuala Lumpur, muslim, Malaysia
View my complete profile

Followers

Mar 24, 2009

(i just captured this picture a week after my dad pasted away)


miss u badly, abah :(

4th January 2009, 6-15pm (madinah) Abah telah pergi tinggalkan kami semua.
tgh hr,mak kol kak kema gtaw abah sesak nafas.syida dapat taw,syida trus kol mak.tanye mak abah mcm mane.mak ckp doa je utk abah.syida ckp kat mak,ape2pon mak kene bwk abah balik.ptg,mak msg kak long,gtaw abah dah ok n tgh sembahyang asar.syukur sgt,tapi malam tuh,waktu abah nak sembahyang magrib,Allah amek abah dr kami semue.

seminggu sebelum abah meninggal,syida x sihat. and syida rase sgt x sedap ati..

slalu nya kalo birthday syida,syida akan happy sgt,tp hari tuh syida rase mcm x happy..syida tgg abah wish tapi…

Mak ckp abah asyik tido jek.cepat penat.mungkin sbb tuh abah lupa birthday syida.

tapi ati syida ttp x senang. syida abaikan semua kol kawan2..syida x taw nape time tuh syida x nak jmp and cakap ngn sape2..

sampailah malam yg syida dapat taw abah dah xde..baru lah syida sedar nape.

syida sedih sbb x dpt jumpa abah. seminggu je lagi abah mak n wancu akan balik tapi cume mak ngn wancu je. Syida xtaw nak cakap, adik brdik lain maybe dah boleh trime tapi syida msh mcm x caye. syida rase abah ade lagi kat sane tgh beribadah..susah sgt nak percaye abah dah xde…mmg x nak percya sbnrnyew.

skang ni,syida x tido dalam bilik sejak demam. syida tido ngn nenek n iwan kat bawah. syida x snggup nak duk dlm bilik tuh.

dulu,baru2 pindah masuk umah tuh,abah la yg hias bilik n tiap kali abah dtg kl abah mesti msk bilik tuh n kemaskan. abah ckp bilik syida kene ade bunga sbb syida perempuan,w/pun syida x suke tapi syida biar kan je abah letak bunga tuh..abah iye kan je bile syida ckp syida nak cat kaler pink..abah ikut je ckp syida.

sblum kenduri tunang abg ajam,abah dah wat bilik kecik kat umah kuale.syida igt utk syida tapi abah x bagi sbb abah ckp bilik abah jadi bilik syida .n syida pernah ckp bilik tuh besa n hujung,takot nak tido sorg2.lagi pon kalo syida blk kuale kan syida tido ngn mak abah kat bawah. tapi abah ttp suh syida tido dlm bilik tuh.syida ni degil,syida jadikan bilik tuh jadi tempat barang2 jek n ttp tido ngn mak abah kat bawah. pasni syida xtaw mcm mane nak hadapi kalau dah blk kuale. mungkin syida akan tido ngn mak kat bawah lagi.

tapi..syida sgt bersyukur sbb sempat belikan jaket utk abah. syida akan simpan jaket tuk slame2nya n takkan sape pon yg akan amek.

terlalu byk kenangan bersame abah. abah seorg yg sgt mulia bagi syida. syida takkan dapat abah yg sebaik abah.

sayang abah selama2nya. :(

1 comments:

Anonymous said...

takziah from me to ur family.
hope can be strong.

al-fatihah